Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Změny typů uzlů

Když změníte typ uzlu, změníte tím způsob chování segmentů, které jsou k uzlu připojeny. I když nový typ uzlu nemusí okamžitě ovlivnit tvar osnovy, ovlivňuje způsob, jakým se její tvar změní v okamžiku, kdy přemístíte řídicí body.

Změníte-li typ uzlu, můžete z úsečkového segmentu vytvořit křivkový nebo naopak. Při změně úsečkového segmentu na křivkový musíte vybrat uzly na obou koncích segmentu, aby se zobrazily řídicí body křivky.

Existují tři typy křivkových uzlů: hladké, symetrické a ostré. Symetrické uzly způsobují, že tvar křivky na jedné straně od uzlu je zrcadlovým obrazem tvaru křivky na druhé straně od uzlu. Ostré uzly vytvářejí na osnově ostré rohy. Hladké uzly tvoří hladké, ale ne symetrické přechody mezi dvěma segmenty.

Typy uzlů zleva doprava: symetrický, ostrý a hladký.

Postup při změně segmentu osnovy na křivku nebo úsečku Zp t nahoru

*

Segment osnovy můžete také změnit na křivku nebo úsečku tak, že na segment kliknete a poté kliknete na tlačítko Na úsečku nebo Na křivku na panelu vlastností.

Postup při změně typu uzlu osnovy Zp t nahoru

*

Pokud je křivkový segment napojen na úsečkový segment hladkým uzlem, můžete řídicím bodem na straně křivky hýbat pouze po ose, na které úsečkový segment leží.

Křivkový uzel napojený na úsečkový segment musí být buď Hladký, nebo Ostrý.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.