Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vytváření a úpravy kanálů alfa

Když vytvoříte masku v aplikaci Corel PHOTO-PAINT, zobrazí se v novém kanálu jako aktuální maska. Každá další nová maska, kterou vytvoříte, nahradí aktuální masku. Nicméně můžete vytvořit kanály alfa, do nichž lze uložit více masek v obrázku. Kanál alfa lze vytvořit z aktuální masky a tím okopírovat její upravitelné a chráněné oblasti, nebo můžete vytvořit prázdný kanál alfa. Prázdný kanál alfa je stejnoměrně neprůhledný, a proto neobsahuje žádné upravitelné oblasti.

Masku uloženou v kanálu alfa můžete upravit tak, že aktuální masku přidáte do kanálu alfa. Tím se do tohoto kanálu alfa přidají upravitelné oblasti aktuální masky, čímž se zvětší upravitelná oblast v kanálu alfa.

Masku uloženou v kanálu alfa lze také upravovat, a to většinou stejně jako upravujete masku v režimu Malba do masky. Informace o upravování masek v režimu Malba do masky naleznete v části Úpravy průhlednosti masek.

Kanál alfa (1); kanál alfa zobrazený s aktuální maskou (2); maska přidaná do kanálu alfa (3)

Postup při vytváření kanálu alfa z aktivní masky Zp t nahoru

*

Tímto postupem můžete uložit aktuální masku do kanálu alfa v obrázku.

Postup při vytváření prázdného kanálu alfa Zp t nahoru
Postup při přidání aktuální masky do kanálu alfa Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.