Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Úpravy čoček

Po vytvoření můžete čočku upravit. Můžete k ní například přidávat další oblasti nebo je od ní odebírat. Můžete změnit vlastnosti čočky nebo její průhlednost, a tím doladit změny, které chcete na obrázek aplikovat.

Čočky lze vybírat a transformovat stejným způsobem jako objekty. Další informace o vybírání a transformování objektů naleznete v částech Práce s objekty a „Úpravy objektů" na straně 31. Také můžete změnit tvar čočky pomocí filtrů speciálních efektů. Další informace o speciálních efektech naleznete v části Používání speciálních efektů.

Postup při přidání oblasti k čočce Zp t nahoru

*

Při přidávání oblastí k čočce má hodnota stupně šedé barvy popředí nebo barvy výplně vliv na krytí čočky. Bílá přidává další oblasti k čočce, zatímco černá způsobuje, že oblasti čočky zprůhlední. Další informace naleznete v tématu „Práce s průhledností" na straně 91.

Nástroje Obdélník, Elipsa, Mnohoúhelník a Čára standardně vytvářejí nové objekty.

Postup při odebrání oblasti z čočky Zp t nahoru
Postup při změně vlastností čočky Zp t nahoru

*

Vlastnosti čoček Odbarvit a Inverze upravit nelze.

Postup při změně průhlednosti čočky Zp t nahoru

*

Pole Krytí není dostupné pro 1bitové černobílé obrázky.

Postup při změnách tvaru čočky za použití filtru speciálních efektů Zp t nahoru

*

Tvar čočky lze změnit jen některými speciálními efekty. Dobře fungují například mnohé speciální efekty z kategorií 3D a Deformace.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.