Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Umístění textu na osnovu

Po vytvoření osnovy na ni můžete připevnit text a tím jej umístit podél čáry nebo tvaru. Po umístění textu na osnovu můžete upravit jeho polohu vzhledem k ní. Můžete například text umístit na vnitřní nebo vnější stranu osnovy nebo můžete upravit vzdálenost mezi textem a osnovou.

Můžete vykreslit text jako objekt a tím jej od osnovy oddělit; text si přitom ponechá tvar osnovy, na kterou byl umístěn. Také můžete text narovnat a oddělit jej tak od osnovy, aniž by si zachoval její tvar. Další informace o vytváření osnov najdete v části Vytváření osnov.

Postup při umístění textu na osnovu Zp t nahoru

*

Text můžete také umístit na osnovu tak, že kliknete na nástroj Text , umístíte ukazatel na osnovu a kliknete na místo, kde má text začínat. Při umístění ukazatele na osnovu se vzhled ukazatele změní. Tato změna označuje, že nyní můžete kliknout a začít psát.

Můžete vytvořit text podél osnovy.

Postup při úpravě umístění textu na osnově Zp t nahoru

*

Text lze také upravit tak, že jej vyberete nástrojem Výběr objektu , na panelu vlastností zvolíte požadovaný režim a táhnete za úchyty výběru v okně obrázku.

Postup při vykreslení textu jako objektu Zp t nahoru

*

Chcete-li vykreslit text jako upravitelnou oblast, vyberte textový objekt nástrojem Text a klikněte na tlačítko Vytvořit masku na panelu vlastností. Výsledkem je upravitelná oblast ve tvaru textu, kterou lze modifikovat.

Postup při narovnání textu Zp t nahoru

 

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.