Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Začínáme se správou barev v aplikaci Corel PHOTO-PAINT

Corel PHOTO-PAINTAplikace pracuje se dvěma typy nastavení správy barev: s výchozím nastavením správy barev a s nastavením barev dokumentu. Výchozí nastavení správy barev určuje barvy v nových dokumentech a ve všech dokumentech, které neobsahují profily barev (používáme také termín „neoznačené dokumenty"). Dokumenty vytvořené ve starších verzích aplikace Corel PHOTO-PAINT jsou zpracovávány jako neoznačené dokumenty. Nastavení barev dokumentu ovlivňuje pouze barvy aktivního dokumentu.

Výchozí nastavení pro správu barev

Výchozí nastavení správy barev je nezbytné pro dosažení konzistence barev.

Nastavení barev dokumentu

Aktuální nastavení barev v aktivním dokumentu lze zobrazovat a upravovat. Můžete zobrazit profil barev přiřazený dokumentu i výchozí profily barev aplikace. Profil barev přiřazený aktivnímu dokumentu má vliv na barevný prostor dokumentu.

Aktivnímu dokumentu můžete také přiřadit jiný profil barev nebo převést jeho barvy do konkrétního profilu barev. Informace o přiřazování profilů barev naleznete v části Přiřazení profilů barev. Informace o převádění barev dokumentu do jiných profilů barev naleznete v části Převod barev do jiných profilů barev.

Získání nápovědy

Informace o ovládacích prvcích dostupných v dialogových oknech Výchozí nastavení barev a Nastavení barev dokumentu zobrazíte přesunutím ukazatele myši na příslušný prvek. V oblasti Popis se pak zobrazí popis tohoto prvku.

Postup při otevření výchozího nastavení správy barev Zp t nahoru
Postup při změně výchozích profilů barev Zp t nahoru
Postup při otevření nastavení barev dokumentu Zp t nahoru

*

Dialogové okno Nastavení barev dokumentu není k dispozici pro obrázky v režimu Lab, NTSC, PAL ani ve vícekanálovém režimu. Tyto obrázky využívají volby správy barev zadané v dialogovém okně Výchozí nastavení správy barev.

*

Nastavení barev dokumentu můžete zobrazit také v dialogovém okně Vlastnosti dokumentu kliknutím na příkaz Soubor Vlastnosti dokumentu.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.