Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Ukládání obrázků

Obrázek můžete uložit a tím jej uchovat pro další použití. Obrázky lze také ukládat automaticky v pravidelných intervalech a také lze ukládat záložní kopie souboru.

Ukládání obrázků

Při ukládání obrázku můžete určit požadovaný formát souboru, název souboru a složku, do níž chcete soubor uložit. Při automatickém ukládání se používá aktuálně zvolený formát souboru, název a umístění. Výchozím formátem je nativní formát souboru aplikace Corel PHOTO-PAINT (CPT). Při uložení do formátu souboru aplikace Corel PHOTO-PAINT (CPT) se zachovají všechny vlastnosti obrázku – objekty, posledně vytvořené masky, kanály alfa, mřížky, vodicí linky a informace o barvách – abyste je mohli později upravit.

K obrázkům můžete připojovat informace (metadata), například komentáře a poznámky, abyste je mohli rychle vyhledat a snadněji uspořádat.

Obrázek lze také exportovat do jiného formátu souboru. Další informace naleznete v tématu Export obrázků do jiných formátů souboru.

Automatické ukládání a vytváření záložních kopií obrázků

Můžete určit nastavení pro automatické ukládání obrázku v pravidelných intervalech během práce. Můžete určit, že se má obrázek uložit dočasně v určitém stádiu jeho vytváření, nebo můžete přepsat poslední verzi obrázku.

Když určíte nastavení pro zálohování, můžete vytvořit kopii obrázku při každém uložení. Záložní kopie se uloží do složky, kterou zvolíte.

Také můžete vytvořit kontrolní bod neboli dočasně uložit snímek aktuálního obrázku, takže budete moci v případě potřeby obrázek do tohoto stavu obnovit. Další informace o kontrolních bodech najdete v části Postup při vytváření kontrolního bodu nebo při návratu k němu.

Postup při uložení obrázku Zp t nahoru

 

Seznam Typ komprese je k dispozici pouze v případě, že ukládáte obrázek do formátu, který lze komprimovat.

*

Při ukládání obrázku, který obsahuje objekty, do formátu souboru, který objekty nepodporuje, můžete v okně obrázku dál pracovat na původním souboru (který i nadále objekty obsahuje). Obrázek i jeho objekty lze i nadále uložit ve formátu aplikace Corel PHOTO-PAINT (CPT).

*

Uložit obrázek lze také kliknutím na tlačítko Uložit na standardním panelu nástrojů.

Poznámky si můžete prohlédnout v poli Poznámky v dialogovém okně Otevřít při otevírání obrázku nebo v dialogovém okně Importovat při importování obrázku. Některé formáty souboru neumožňují ukládat spolu s obrázkem poznámky.

Postup při zadání nastavení pro automatické ukládání Zp t nahoru

*

Když obrázek uložíte nebo ukončíte aplikaci Corel PHOTO-PAINT, verze uložená do kontrolního bodu je ztracena.

Postup při určení nastavení pro zálohování Zp t nahoru
Postup při úpravách vlastností dokumentu Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.