Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Rozmazávání, roztírání a prolínání barev

Malbu v obrázku lze rozmazávat, roztírat nebo prolínat. Při rozmazání vznikne podobný efekt jako při tažení štětcem přes plochu vlhké barvy. Roztírání má stejný účinek, jako když přes pastelovou kresbu přejedete prstem. Prolnutím se změkčí přechod mezi barvami nebo tvrdé hrany v obrázku. Můžete rozmazat, rozetřít nebo prolnout barvy v celém obrázku nebo v upravitelné oblasti, kterou definujete. Další informace o definování upravitelných oblastí najdete v části Práce s maskami.

K úpravě tvarů kolem hvězdy byl použit nástroj Rozmazat.

Postup při rozmazání, rozetření nebo prolnutí barev v obrázku Zp t nahoru

 

Klikněte na tlačítko Kumulativní na panelu Atributy tahu, který se zobrazí v ukotvitelném panelu Nastavení štětce. Tato volba je dostupná pouze pro některé z nástrojů Efekt a pro nástroj Klonovat. Pokud ukotvitelný panel Nastavení štětce není otevřen, klikněte na příkaz Okno Ukotvitelné panely Nastavení štětce.
Klikněte na tlačítko Sloučit zdroj na panelu Atributy tečkování, který se zobrazí v ukotvitelném panelu Nastavení štětce. Tato možnost je k dispozici pouze v případě, že tlačítko Kumulativní je vypnuto.
Podržte klávesu Alt a kliknutím v okně obrázku, aniž byste uvolnili tlačítko myši, zobrazte jezdec průhlednosti.
Podržte klávesy Ctrl + Alt a kliknutím v okně obrázku, aniž byste uvolnili tlačítko myši, zobrazte jezdec prolnutí.

*

Hranatý nebo kulatý štětec můžete rychle vybrat kliknutím na tlačítko Kulatý hrot nebo Hranatý hrot na panelu vlastností.

 

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.