Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Spojování obrázků

Dvourozměrné obrázky lze zcela neznatelně spojovat dohromady. Můžete například naskenovat větší obrázek po několika menších, navzájem se překrývajících částech a poté je opět spojit.

Spojováním obrázků lze vytvořit jeden velký obrázek. Tento obrázek je spojen ze čtyř samostatně naskenovaných částí.

V aplikaci Corel PHOTO-PAINT můžete interaktivně spojit několik obrázků. Obrázky můžete vybírat, přemísťovat nebo otáčet a také měnit zobrazení, abyste je mohli přesněji umístit. Při umísťování obrázků překrývající se oblasti zčernají, což signalizuje, že jste okraje zarovnali správně. Spojené obrázky pak můžete uložit jako jediný obrázek sloučený do jedné vrstvy, nebo jako objekty, které můžete i nadále upravovat jednotlivě.

Obrázky můžete spojovat ve všech barevných režimech s výjimkou černobílého, dvoutónového, 16bitových stupňů šedé, 48bitového RGB a vícekanálového režimu. Pokud vybrané obrázky využívají stejný barevný režim, s výjimkou režimu palety, bude nový soubor v tomtéž barevném režimu. Pokud vybrané obrázky využívají stejný barevný režim nebo pokud jsou všechny v režimu palety, bude nový soubor v barevném režimu RGB. Další informace o barevných režimech naleznete v části Změny barevných režimů.

Postup při spojování obrázků Zp t nahoru

 

Klikněte na nástroj Rozdíl . Zvýrazní se překrývající se oblasti; okraje správně zarovnaných obrázků se zobrazí černě.
Klikněte na nástroj Otočit a táhněte za obrázek. Chcete-li obrázek pootočit o přesně určený úhel, napište jeho hodnotu do pole Otočit obrázek.
Klikněte na nástroj Zvětšit a potom klikněte v místě, které chcete detailně zobrazit.
Klikněte na nástroj Zmenšit a potom klikněte na obrázek.
Klikněte na nástroj Ruka a táhněte za obrázek.

*

Spojené obrázky, které jsou sloučené do jedné vrstvy, mají menší velikost souboru než spojené obrázky obsahující jednotlivé objekty.

*

K přesnému posouvání, otáčení a prohlížení obrázků v okně pro sešívání obrázků slouží kurzorové klávesy s nástrojem Výběr, nástrojem Otočit a nástrojem Ruka.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.