Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Použití palety obrázku

Při otevření nového obrázku se v levém dolním rohu okna obrázku zobrazí ukotvená prázdná paleta barev s názvem Paleta obrázku. Při každém použití určité barvy v obrázku je daná barva automaticky přidána do palety obrázku. Pokud však chcete pokaždé sami zvolit, které barvy mají být do palety obrázku přidány, můžete automatické aktualizace zakázat a přidávat barvy ručně.

Barvy lze přidávat z určité palety barev, z externího obrázku, okna s výběrem barev nebo dialogového okna souvisejícího s barvami, například z dialogového okna Jednotná výplň. Dále lze přidávat barvy z importovaného obrázku nebo objektu.

Barvy můžete přidat přetažením obrázku nebo objektu do palety obrázku.

Z palety obrázku můžete odstranit všechny nežádoucí nebo nepoužívané barvy, a to jednotlivě nebo prostřednictvím obnovení palety, při němž budou najednou odebrány všechny nepoužívané barvy.

Při otevření obrázku vytvořeného ve starší verzi aplikace Corel PHOTO-PAINT nebude paleta obrázku obsahovat žádné barvy. Do palety obrázku však můžete snadno přidat barvy z celého obrázku, upravitelné oblasti nebo z vybraného objektu.

Paletu obrázku lze také skrýt.

Postup při deaktivaci automatického přidávání barev do palety obrázku Zp t nahoru

*

Automatické přidávání barev lze deaktivovat také kliknutím na příkaz Nástroje Možnosti, kliknutím na položku Paleta barev v seznamu kategorií Přizpůsobení a zrušením zaškrtnutí políčka Automaticky aktualizovat paletu obrázku.

Postup při přidání barvy do palety obrázku Zp t nahoru

 

Na paletě obrázku klikněte na nástroj Kapátko, podržte klávesu Ctrl a opakovaným kliknutím na obrázek přidejte požadované barvy.
Definujte upravitelnou oblast. V levém horním rohu palety obrázku klikněte na tlačítko plovoucí nabídky a poté klikněte na položku Přidat barvy z viditelné oblasti.

*

Při přetažení obrázku do palety obrázku bude přidáno pouze pět nejdominantnějších barev. Barvy z postscriptových výplní nejsou podporovány.

*

Výběr nástroje Kapátko lze zrušit stisknutím klávesy Esc.

Vzorek barvy lze přesunout přetažením na jiné místo.

Postup při odstranění barvy z palety obrázku Zp t nahoru
Postup při obnovení palety obrázku Zp t nahoru
Postup při zobrazení nebo skrytí palety obrázku Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.