Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Práce s asijským a blízkovýchodním textem

Asijský nebo středovýchodní text lze psát za předpokladu, že používáte operační systém podporující daný jazyk nebo že máte editor IME. Můžete měnit vlastnosti písma asijského a středovýchodního textu. Chcete-li omezit změny pouze na asijský a středovýchodní text, můžete vybrat příslušný typ skriptu. Například chcete-li změnit velikost písma japonského textu v dokumentu, který obsahuje jak anglický, tak i japonský text, vyberte asijský typ skriptu a pak proveďte požadované změny. Dojde k použití nové velikosti písma pouze na japonský text, anglický text zůstane neovlivněn.

Navíc můžete míchat asijský text s textem v latince v jednom textovém objektu a nastavovat mezery mezi slovy těchto textů. Například můžete zadat velikost mezery mezi japonským a anglickým textem, který je zobrazen v textovém objektu. Používáte-li asijský operační systém nebo operační systém s podporou asijských znaků, můžete také měnit orientaci textu.

Postup při změně vlastností písma jazyku textu Zp t nahoru
Postup při zadání mezer mezi latinkou a asijským textem Zp t nahoru

*

Hodnota velikosti mezer mezi jazyky je založena na procentuální hodnotě standardní mezery mezi slovy. Hodnota 200 například představuje dvě mezery.

Postup při změně orientace asijského textu Zp t nahoru

*

Textový objekt může mít jen jednu orientaci. Změnou orientace textu při psaní dojde ke změně orientace celého textového objektu.

Výchozí orientace u asijského textu je vodorovná.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.