Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Přidávání a odstraňování uzlů osnovy

Zvyšováním nebo snižováním počtu uzlů na osnově můžete ve větším rozsahu provádět změny tvaru úsečkových a křivkových segmentů.

Přidávání a odstraňování uzlů

Pokud vám stávající segmenty, uzly a řídicí body neumožňují upravit tvar osnovy požadovaným způsobem, můžete do osnovy přidat další uzly. Uzly můžete přidávat buď po jednom, nebo vždy několik uzlů současně. Když přidáváte uzel, můžete určit, kde se má na úsečkovém segmentu umístit.

Při odstraňování uzlů se může tvar osnovy v závislosti na poloze odstraněných uzlů změnit.

Vyhlazování osnov

Osnovy vytvořené z masek nebo nakreslené od ruky mohou obsahovat více uzlů, než kolik je nezbytně nutné k zachování tvaru osnovy. Vinou těchto nadbytečných uzlů může mít osnova hrubý vzhled. Osnovu lze vyhladit odstraněním nadbytečných uzlů z celé osnovy nebo z určité její části.

Postup při přidání uzlu na osnovu Zp t nahoru

*

Chcete-li přidat uzel do středu segmentu osnovy, vyberte uzel a klikněte na tlačítko Přidat uzel na panelu vlastností. Nový uzel se vloží mezi vybraný uzel a předchozí uzel na osnově.

Uzel lze také přidat tak, že dvakrát kliknete v místě, kam chcete na segmentu osnovy uzel přidat.

Postup při odstranění uzlu z osnovy Zp t nahoru

*

Uzle lze také odstranit dvojitým kliknutím.

Postup při vyhlazení osnovy Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.