Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Úpravy průhlednosti masek

Úpravou průhlednosti masky můžete ovládat míru, v jaké jsou pixely obrázku chráněny proti změnám. K úpravám průhlednosti masky slouží znázornění masky ve stupních šedé. Jakákoli barva, kterou na obrázek aplikujete, se zobrazí jako příslušný odstín šedé, a proto, čím tmavší odstín na masku použijete, tím méně se barva nebo efekty na obrázku projeví. Pokud například štětcem aplikujete na určitou oblast obrázku barvu, jejíž jas je 127 (střed škály 256 odstínů šedé), potom jakýkoli efekt, který na tuto oblast později aplikujete, se projeví pouze s polovičním účinkem.

Jelikož upravujete znázornění masky ve stupních šedé, můžete ke změnám její průhlednosti použít barvu, objekt, efekt nebo jinou masku. Průhlednost masky lze také změnit tím, že do ní vložíte obrázky ze schránky, přičemž se na masku aplikují jasové hodnoty vložených obrázků.

Postup při úpravě průhlednosti masky Zp t nahoru

*

Čím tmavší odstín šedé použijete, tím méně upravitelné budou pixely pod maskou.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.