Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Klonování oblastí obrázku

Pixely z jedné oblasti obrázku lze zkopírovat do jiné oblasti a tím zakrýt poškozené nebo nežádoucí prvky obrázku. Aplikováním naklonovaných pixelů přes oblast, kterou chcete odstranit, můžete například opravit roztržení nebo odstranit určitou osobu z fotografie. Také můžete klonovat prvky obrázku, které se vám líbí, a aplikovat je na jinou oblast obrázku nebo na jiný obrázek. Pokud klonujete objekt, nově naklonované oblasti se přidají k aktivnímu objektu. Také můžete vytvářet abstraktní obrázky na základě pixelů nabraných z původního obrázku.

Při klonování se v okně obrázku objeví dva štětce: štětec zdrojového bodu a štětec klonování, který nanáší pixely okopírované ze zdrojového bodu. Ve štětci zdrojového bodu se zobrazuje nitkový kříž, který jej odlišuje od štětce klonování. Štětec klonování se při tažení myší přes obrázek pohybuje v závislosti na pohybu štětce zdrojového bodu.

Nástrojem Klonovat byl z fotografie ženy odstraněn náhrdelník.

Dále můžete opravovat nedokonalosti hladce tím, že kreslíte nabranou texturou, která odpovídá barvě okolní oblasti. Štětec zdrojového bodu nabírá texturu ze zdrojového bodu. Klonovací štětec nanáší nabranou texturu, která odpovídá barvě okolní oblasti. Zdrojový bod můžete nastavit na jiné místo. Můžete také použít stejný zdrojový bod pro opakované tahy štětcem.

Z obličeje dívky vlevo byly odstraněny některé nedokonalosti kreslením nabranou texturou.

Postup při klonování oblasti obrázku nebo objektu Zp t nahoru

 

Před tažením v okně obrázku klikněte na příkaz Klon. – impresionismus nebo na příkaz Klon. – pointilismus v okně výběru Štětec.
Klikněte na tlačítko Přepnout kumulaci na panelu Atributy tahu, který se zobrazí v ukotvitelném panelu Nastavení štětce. Tato volba je dostupná pouze pro některé z nástrojů Efekt a pro nástroj Klonovat. Pokud ukotvitelný panel Nastavení štětce není otevřen, klikněte na příkaz Okno Ukotvitelné panely Nastavení štětce.
Klikněte na tlačítko Přepnout zdroje pro sloučení na panelu Atributy tečkování, který se zobrazí v ukotvitelném panelu Nastavení štětce. Tato možnost je k dispozici pouze v případě, že tlačítko Přepnout kumulaci je zablokováno.
Podržte klávesu Shift a táhněte myší směrem ke středu hrotu nebo od něj.
Podržte klávesu Alt a kliknutím v okně obrázku, aniž byste uvolnili tlačítko myši, zobrazte jezdec průhlednosti.
Podržte klávesy Ctrl + Alt a kliknutím v okně obrázku, aniž byste uvolnili tlačítko myši, zobrazte jezdec průhlednosti.
Při tažení v okně obrázku podržte klávesu Ctrl. Chcete-li změnit směr (ze svislého na vodorovný nebo naopak), podržte klávesu Shift.
Kliknutím na pravé tlačítko myši nastavte zdrojový bod a začněte klonovat. Podržte kombinaci kláves Ctrl + Alt + Shift a kliknutím do okna obrázku naklonujte rovnou čáru.
Retušování oblastí obrázku pomocí nabrané textury Zp t nahoru

 

Podržte klávesu Shift a táhněte myší směrem ke středu hrotu nebo od něj.
Klikněte na Okno Ukotvitelné panely Nastavení štětce, poté klikněte na rozbalovací šipku u dostupných panelů v ukotvitelném okně Nastavení štětce a upravte hodnoty příslušných atributů.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.