Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vytváření obrázků

Originální výtvarné dílo můžete udělat buď tak, že obrázek vytvoříte zcela od začátku, nebo duplikováním existujícího obrázku. Při vytváření obrázku zcela od začátku umožňuje aplikace Corel PHOTO-PAINT zadat různá nastavení správy obrázků a barev. Můžete si vybrat ze seznamu přednastavených nastavení, která se odvíjí od toho, jak budete obrázek používat. Pokud například vytváříte obrázek pro Internet, můžete vybrat možnost Web, a pokud vytváříte fotografii, můžete vybrat možnost Fotografie. Pokud však přednastavená nastavení nejsou pro obrázek, který chcete vytvořit, vhodná, můžete rovněž zadat vlastní nastavení a uložit si je pro další práci.

Kromě toho můžete vytvořit obrázek pomocí dat zkopírovaných do schránky z jiného okna obrázku nebo z jiné aplikace.

Když vytváříte obrázek zcela od začátku, můžete určit jeho velikost, barvu pozadí a barevný režim, který chcete použít. Také můžete zvolit rozlišení obrázku neboli počet pixelů na měrnou jednotku.

Postup při vytváření obrázku zcela od začátku Zp t nahoru

 

V seznamu Jednotky zvolte měrné jednotky.
Ze seznamu Velikost vyberte velikost pro daný obrázek, nebo zadejte hodnoty do polí Šířka a Výška.
Otevřete výběr Barva pozadí a klikněte na požadovanou barvu.
V seznamu Režim barev vyberte požadovaný barevný režim.
V seznamu Rozlišení vyberte požadované rozlišení.
V seznamu Metoda vykreslení zvolte metodu vykreslení.
Zadejte hodnotu do pole Počet snímků.
V seznamu Předvolba cíle zvolte možnost Výchozí nastavení aplikace PHOTO-PAINT.

*

Pokud nechcete, aby se zobrazovalo dialogové okno Vytvořit nový obrázek a raději chcete pro vytváření nových obrázků použít výchozí nastavení, zaškrtněte políčko Toto dialogové okno již nezobrazovat.

Zobrazení okna Vytvořit nový obrázek po spuštění aplikace můžete obnovit kliknutím na nabídku Nástroje Možnosti, poté výběrem položek Pracovní plocha Obecné ze seznamu kategorií a zaškrtnutím políčka Zobrazit dialogové okno Nový obrázek.

Postup při vytváření vlastní předvolby Zp t nahoru

*

Vyšší rozlišení obrázku má za následek zvětšení velikosti souboru.

*

Předvolbu cíle můžete odstranit tak, že vyberete její název ze seznamu Předvolba cíle a poté kliknete na tlačítko Odebrat cíl.

Můžete určit vlastní velikost stránky, a to tak, že zvolíte možnost Vlastní ze seznamu Velikost a zadáte požadované hodnoty do polí Šířka a Výška.

Obrázek lze také vytvořit kliknutím na tlačítko Nový na standardním panelu nástrojů. Pokud není standardní panel nástrojů zobrazen, klikněte na příkaz Okno Panely nástrojů Standardní.

Postup při vytváření obrázku z duplikátu Zp t nahoru
Postup při vytváření obrázku za použití obsahu schránky Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.