Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vytváření animací

Animace obsahují pozadí a objekty v popředí.

Animace je tvořena sérií obrázků, kterým se říká snímky. Nejdůležitějšími prvky je pozadí a pohybující se objekty. Pozadí je první snímek animace.

Vytvoření pozadí

Při vytváření pozadí animace můžete zvolit barvu pozadí, jeho velikost, rozlišení a barevný režim. Pozadí animace lze také vytvořit z existujícího obrázku. Tento obrázek pozadí se automaticky stane prvním a jediným snímkem souboru nové animace. Můžete přidat další snímek za použití existujícího snímku jako pozadí. Další informace o přidávání snímků najdete v části Postup při vložení snímků do animace.

Vytváření pohyblivých objektů

V animacích můžete animovat objekty jejich posouváním a malé kroky mezi jednotlivými snímky. Objekt se zobrazuje v každém snímku, pokud z něho neděláte trvalou součást aktuálního snímku tím, že jej sloučíte s pozadím. Další informace o vytváření a slučování objektů najdete v části Práce s objekty.

Abyste mohli lépe upravovat umístění objektu v jednotlivých snímcích, můžete si zobrazit více snímků zároveň. Sousední snímky se zobrazují jakoby položené přes aktuální snímek, takže můžete umístit pohybující se objekt ve vztahu k jeho poloze na sousedních snímcích.

Postup při vytváření pozadí animace Zp t nahoru

*

Chcete-li vytvořit animovaný soubor GIF pro webovou stránku, zvolte položku Paleta (8 bitů) ze seznamu Režim barev. Tím vznikne menší soubor vhodnější pro přenos v Internetu. Informace o režimu palety najdete v části Změna barevného režimu obrázků.

Maximální rozlišení, které dokáže barevný monitor zobrazit, je 96 dpi. Zvolením vyššího rozlišení se zhorší výkon při přehrávání.

Postup při vytváření pozadí animace z existujícího obrázku Zp t nahoru
Postup při přidání dalšího snímku za použití existujícího snímku jako pozadí Zp t nahoru
Postup při vytváření pohyblivého objektu Zp t nahoru

Abyste mohli objekt v aktuálním snímku přesně umístit, můžete aktuální snímek jakoby položit na okolní snímky. Okolní snímky se zobrazí poloprůhledně.

Postup při umístění pohyblivého objektu vzhledem k jiným snímkům Zp t nahoru

*

Červený jezdec Překrytí snímku můžete přemístit dvojitým kliknutím na miniaturu snímku, do něhož jej chcete přesunout.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.