Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Zobrazování a uspořádání objektů

Můžete objekt skrýt ze zobrazení a můžete měnit pořadí objektů.

Zobrazování a skrývání objektů

Standardně jsou v okně obrázku zobrazeny všechny objekty. Objekt však můžete skrýt a tím jej dočasně zneviditelnit.

Změna pořadí objektů

Vytvoříte-li v obrázku více objektů, pokládají se jeden na druhý v pořadí, v jakém byly vytvořeny. Nejnovější vytvořený objekt leží zcela nahoře, zatímco zcela dole je pozadí obrázku. Posunutím objektu v okně obrázku můžete zakrýt objekt ležící v pořadí vrstev níže; nicméně objekt se vždy zobrazuje za jinými objekty, které jsou v pořadí vrstev výše. Změnou pořadí vrstev lze dosud skryté objekty zobrazit nebo naopak přemístit vrchní objekt pod jiné objekty

Změnou pořadí vrstev umístíte jízdní kolo za bedny.

Postup při zobrazení nebo skrytí objektu Zp t nahoru

*

Když je objekt skrytý, ikona Zobrazit/skrýt není zobrazena.

*

Při skrytí pozadí se objeví šachovnicová mřížka průhlednosti. Chcete-li mřížku průhlednosti upravit, klikněte na příkaz Nástroje Možnosti. V seznamu kategorií Pracovní plocha klikněte na možnost Zobrazení. V dialogovém okně Zobrazení upravte libovolné atributy v části Mřížka průhlednosti.

Postup při změně pořadí objektů Zp t nahoru

*

Pozadí obrázku je v pořadí vrstev vždy umístěno zcela dole a žádný objekt nelze umístit pod něj.

Při seskupování se s obrázky zachází, jako by byly všechny v téže vrstvě. Proto nelze mezi jednotlivé objekty ve skupině vložit jiný objekt.

*

Umístění objektu v pořadí vrstev můžete změnit tím, že jeho miniaturu přetáhnete na nové místo v ukotvitelném panelu Správce objektů. Pokud není ukotvitelný panel Správce objektů otevřený, klikněte na položku Okno Ukotvitelné panely Správce objektů.

Pořadí objektů lze také měnit za použití klávesových zkratek. Chcete-li objekt v pořadí vrstev přesunout zcela nahoru, stiskněte klávesy Shift + Page Up; chcete-li jej přesunout zcela dolů, avšak nad pozadí obrázku, stiskněte klávesy Shift + Page Down; k posouvání o jednu úroveň nahoru slouží klávesová zkratka Ctrl + Page Up, zatímco k posouvání o jednu úroveň dolů slouží klávesová zkratka Ctrl + Page Down.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.