Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Seskupování a slučování objektů

Objekty můžete seskupit, takže se budou chovat jako nedílná jednotka. Seskupené objekty lze přemísťovat, odstraňovat nebo transformovat jako jedinou entitu. Společně s viditelnými objekty jsou ve skupinách převedeny i skryté objekty.

Objekty můžete přidávat nebo odebírat z existujících skupin. Rovněž můžete vnořit skupinu objektů, což umožní seskupit objekty s existující skupinou. Také můžete zrušit skupinu objektů, pokud je chcete upravovat jednotlivě.

Seskupené objekty lze přesouvat nebo transformovat dohromady. V tomto příkladu je míč seskupen s bednami a velikost všech objektů je měněna skupinově.

Sloučení objektů umožňuje seskupit je natrvalo. Můžete zkombinovat několik objektů dohromady nebo můžete zkombinovat objekty s pozadím. Zkombinováním objektů přicházíte o možnost upravovat objekty každý zvlášť. Sloučením objektů lze také zmenšit velikost souboru obrázku.

Postup při seskupování objektů Zp t nahoru

*

Objekty také můžete seskupit v ukotvitelného panelu Správce objektů stisknutím klávesy Ctrl, výběrem objektů, které chcete do skupiny zahrnout, a kliknutím na tlačítko Nová skupina .

Postup při přidání objektu ke skupině Zp t nahoru

*

Objekty můžete také přidat do existující skupiny v ukotvitelném panelu Správce objektů výběrem požadovaného objektu a jeho přetažením do dané skupiny.

Postup při odebrání objektu ze skupiny objektů Zp t nahoru
Vnoření skupiny objektů Zp t nahoru
Postup při zrušení skupiny objektů Zp t nahoru
Postup při kombinování objektů Zp t nahoru

 

Vyberte objekty a klikněte na příkaz Objekt Kombinovat Zkombinovat objekty dohromady.
Vyberte objekty a klikněte na příkaz Objekt Kombinovat Zkombinovat objekty s pozadím.
Klikněte na příkaz Objekt Kombinovat Zkombinovat všechny objekty s pozadím.

*

Při sloučení objektů s pozadím se objekty stanou součástí vrstvy pozadí a nelze je již upravovat jako jednotlivé objekty.

*

Objekty můžete také kombinovat v ukotvitelném panelu Správce objektů podržením klávesy Ctrl, výběrem objektů, které chcete kombinovat, a kliknutím na tlačítko Kombinovat vybrané objekty .

Před zkombinováním objektů můžete určit režim sloučení a úroveň průhlednosti úpravou nastavení v seznamu Režim sloučení a v poli Krytí v ukotvitelném panelu Správce objektů. Pokud není ukotvitelný panel Správce objektů otevřený, klikněte na položku Okno Ukotvitelné panely Správce objektů.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.