Inovativní funkce

Inovativní funkce a vylepšení vám umožňují vytvářet ohromující projekty a návrhy.

Efekt Přidat perspektivu

Vylepšený efekt Přidat perspektivu umožňuje vytvořit iluzi vzdálenosti a hloubky tím, že dodá rastru, vektorovému objektu nebo obojímu zároveň perspektivu. S efektem lze pracovat interaktivně přímo v okně kresby, takže je práce rychlá a zároveň přesná. Efekt Přidat perspektivu je skvělý nástroj pro profesionály v oboru grafiky, kteří chtějí svoji práci prezentovat v realistickém zobrazení. Klienti vidí, jak bude výsledný návrh vypadat ve skutečnosti na billboardu, v brožuře, na obalu, prezentačním stojanu apod. A pokud chcete experimentovat a hrát si – žádný problém. Efekt je nedestruktivní, takže jej lze po přidání kdykoli upravit nebo odebrat a vrátit se k původnímu obrázku.

Používání obálek na rastry

Dlouholetý oblíbenec všech profesionálů v oboru grafiky, který umožňuje interaktivně tvarovat objekt tím, že jej obklopíme obálkou a přesouváme její uzly. Aplikace CorelDRAW 2018 vám nyní nabízí stejné možnosti a kreativní svobodu při úpravách rastrů, na kterou jste byli zvyklí u vektorových objektů. Nyní můžete rastr rychle a bez problémů integrovat do ilustrace pomocí předvoleb obálky nebo můžete obálku vytvořit nově a uložit ji pro pozdější použití. Vylepšený nástroj Obálka lze použít na skupinu objektů, a to objektů vektorových, rastrových nebo obou typů – a to vše nedestruktivním způsobem. Všechny potřebné ovládací prvky máte přímo na plátně a na panelu vlastností, takže není nutno ztrácet čas procházením dlouhé série oken. Návrháři nyní mohou rychle zaměňovat rastry použité v obálce pomocí příkazu Kopírovat vlastnosti obálky, což umožňuje snadné experimentování s konečným výsledkem. Kromě toho můžete převést na obálku libovolný vektorový objekt – k tomu slouží příkaz Vytvořit obálku z.

Vylepšený nástroj LiveSketch

Uživatelé si nástroj LiveSketch oblíbili díky volnosti, kterou nabízí při navrhování ručně kreslených vektorových křivek přímo během práce. V aplikaci CorelDRAW 2018 byl tento průlomový nástroj dále vylepšen. Aplikace CorelDRAW nyní analyzuje a upravuje vstupní tahy lepším způsobem, což přináší lépe předvídatelné výsledky práce. Právě tuto vyšší přesnost lze využít k urychlení práce a k lepší koncentraci na kreativní proces, abyste mohli ještě snáze dostat svůj nápad na displej před vašima očima.

Možnosti obrácení stylusu pro aktivaci mazacího konce

Pracujete-li s perem nebo stylusem, můžete využívat širokou škálu možných vstupů a mazat se stejnou přesností jako při práci s tužkovou gumou. Nyní můžete přítlakem měnit velikost mazacího hrotu a propojit jeho náklon a natočení s plochostí a orientací mazací plochy. Obrácením stylusu nebo pera se aktivuje nástroj Guma, takže můžete mazat okamžitě, aniž byste museli vyhledávat v okně nástrojů. Nástroj Guma lze navíc použít na většinu typů objektů a snazší je i mazání ve skupinách objektů.

HDR Merge

Modul High Dynamic Range (HDR) Merge aplikace AfterShot 3 HDR je nyní přístupný přímo z nástroje Camera RAW Lab v softwaru Corel PHOTO-PAINT 2018 a umožňuje zkombinovat dvě a více fotografií téže scény, které byly pořízeny s různým nastavením expozice. Díky tomu máte k dispozici širší tónový rozsah pro vytvoření ohromujícího finálního obrazu.

Publikace ve službě WordPress

Aplikace CorelDRAW 2018 nyní umožňuje přímo odeslat vaši práci do knihovny médií služby WordPress. Pomocí této nové funkce můžete převést vybrané objekty nebo celý projekt do formátu JPEG, GIF a PNG a výsledný obrázek nahrát na účet ve službě WordPress, aniž byste museli ukončit aplikaci CorelDRAW ukončit. Máte-li ve službě WordPress více serverů nebo účtů, můžete snadno určit, na který z nich se má daný obsah nahrát.

Urychlení vektorových náhledů pomocí grafického procesoru

Přesouvání a úpravy složitých vektorových tvarů může být velmi náročné na systémové prostředky, a to zejména tehdy, jestliže se zobrazují i náhledy. Ve výchozím stavu je ke generování vektorových náhledů využíván mikroprocesor (CPU); nyní se ale můžete rozhodnout využívat grafický procesor (GPU). Jednotka GPU je specializovaný procesor, který podstatně urychluje zobrazování, úpravy a manipulaci s grafikou. Použití jednotky GPU zajišťuje rychlejší vykreslování náhledů nástrojů, křivek a dalších efektů v aplikaci CorelDRAW a Corel PHOTO-PAINT. Protože různé počítače jsou osazeny různými jednotkami GPU, mohou být tato vylepšení pro některé uživatele patrnější.

Podpora kruhových ovladačů

Sada CorelDRAW Graphics Suite 2018 nabízí alternativní způsoby práce díky vylepšené podpoře kruhových ovladačů (např. Microsoft Surface Dial). Odložte klávesnici a pracujte s uživatelským rozhraním přímo na obrazovce. Kombinace ergonomických nástrojů (kruhový ovladač, dotykové zařízení nebo stylus) vám umožňuje přirozenější postup práce. Aplikace umožňuje snadno přepínat druhou rukou mezi nástroji a úlohami přímo během rýsování nebo navrhování.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.