Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vyhledávání a zobrazení výplní a průhlednosti

Aplikace Corel PHOTO-PAINT umožňuje používat, procházet a vyhledávat rastrové vzory a přechodové výplně, které jsou k dispozici přímo ve vašem počítači, na přenosných médiích a v síťových složkách. Všechny tyto výplně lze použít jako vzory průhlednosti. Další informace naleznete v tématu Práce s průhledností.

Pro začátek vám společnost Corel nabízí místní výplně, které najdete v části Uživatelský obsah ve výběrech Výplň a Průhlednost. Tyto výplně se ukládají do složky Dokumenty\Corel\Corel Content\Fills. Chcete-li svoji kolekci výplní rozšířit, můžete si stáhnout další balíčky pomocí okna Získat další.

Pro přístup k výplním a vzorům uloženým v místních složkách mimo složku Dokumenty\Corel\Corel Content\Fills můžete na tyto složky vytvořit odkazy ve výběru Výplň a Průhlednost. Tyto odkazy nazýváme aliasy. Aliasy lze použít i pro přístup k výplním uloženým ve sdílených síťových složkách a na sekundárních úložištích (disky USB flash nebo přenosné pevné disky).

Dále si můžete zobrazit seznam oblíbených nebo naposledy použitých výplní a průhledností.

Můžete vyhledat a procházet vždy pouze jeden balíček, složku nebo seznam. Chcete-li procházet a prohledávat celou knihovnu Uživatelský obsah, aktivujte možnost Procházet rekurzivně.

Když kopírujete složku obsahující velké množství výplní do svého počítače, může indexování složky v systému Windows určitou dobu trvat. Pro okamžité prohlížení, procházení a vyhledávání výplní v takové složce může být zapotřebí složku přeindexovat.

Vyhledávání výplní a průhledností si lze usnadnit filtrováním položek podle kategorií jako Abstrakce, Zvířata, Květiny, Příroda apod. Máte například možnost seřadit místní výplně a průhlednosti podle názvu a data jejich vytvoření nebo změny.

Další informace o výplních naleznete v části Používání výplní.

Výběr Výplň umožňuje vyhledávat, procházet a spravovat místní i sdílené složky.

Výplně a průhlednosti se zobrazují jako miniatury. Když najedete ukazatelem na miniaturu, zobrazí se název a umístění souboru. Velikost miniatur můžete upravit a zrychlit tak prohlížení výplní a průhledností. Dále můžete změnit velikost výběru Výplň nebo Průhlednost tak, aby v něm bylo zobrazeno více miniatur najednou.

Postup při vyhledávání, filtrování a řazení výplní a průhledností Zp t nahoru

 

Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku Uživatelský obsah. Klikněte na tlačítko Upravit a poté na tlačítko Procházet rekurzivně.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku Uživatelský obsah nebo alias. Klikněte na tlačítko Upravit a poté na tlačítko Znovu indexovat složku.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku Aktuální.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku Oblíbené. Informace o označování výplní jako oblíbených naleznete v tématu Postup při správě výplní a průhledností.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu balíček v části Uživatelský obsah nebo alias. Ze seznamu Filtr vyberte kategorii.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu balíček v části Uživatelský obsah nebo alias. Otevřete seznam Seřadit podle vedle seznamu Filtr a vyberte jednu z následujících možností:
Výplně a průhlednosti v seznamu Oblíbené jsou automaticky řazeny podle data, kdy jste je označili jako oblíbené, počínaje poslední výplní resp. průhledností přidanou do seznamu Oblíbené.

*

Tento postup platí pouze pro , rastrové vzory a přechodové výplně a průhlednosti.

Postup při stahování a přidání nového balíčku výplní a průhledností Zp t nahoru
Postup přidání aliasu k umístění, které obsahuje výplně a průhlednosti Zp t nahoru
Postup zobrazení názvu souboru a umístění výplně nebo průhlednosti Zp t nahoru

*

Umístění výplně nebo průhlednosti si též můžete zobrazit v dolní části výběru Výplň nebo Průhlednost.

Postup při úpravě velikosti miniatur výplní nebo průhlednosti Zp t nahoru
Postup při změně velikosti výběru Výplň nebo Průhlednost Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.