Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Přemísťování a zarovnávání upravitelných oblastí

Upravitelnou oblast můžete v obrázku přesunout na libovolné místo spolu s pixely obrázku, které zahrnuje, nebo bez nich. Při přemístění upravitelné oblasti spolu s pixely obrázku, které zahrnuje, lze tyto pixely z obrázku vyjmout a vzniklý otvor vyplnit barvou pozadí, nebo je možno pixely zkopírovat změnou upravitelné oblasti na plovoucí.

Upravitelnou oblast můžete zarovnat podle jednoho nebo více vybraných objektů. Upravitelnou oblast lze také zarovnat na střed nebo okraje obrázku. Podle toho, kde chcete, aby se upravitelná oblast zobrazovala, můžete experimentovat s volbami vodorovného a svislého zarovnání.

Upravitelnou oblast je také možno zarovnat na vodicí linky a na mřížku. Další informace naleznete v tématu Používání vodicích linek, mřížky a pravítek.

Postup při přemístění upravitelné oblasti Zp t nahoru

*

Upravitelnou oblast také můžete přemístit posouváním pomocí kurzorových kláves.

Postup při přemístění upravitelné oblasti spolu s pixely obrázku Zp t nahoru

*

Při prvním přemístění upravitelné oblasti se pod ní ležící obrázek nahradí barvou pozadí. Při dalším přemístění upravitelné oblasti se pod ní ležící obrázek již barvou pozadí nenahrazuje.

*

V obrázku můžete ponechat kopii upravitelné oblasti, kterou přemísťujete. Stačí při tažení podržet stisknutou klávesu Alt.

Upravitelnou oblast také můžete přemístit posouváním pomocí kurzorových kláves.

Postup při zarovnání upravitelné oblasti s objektem Zp t nahoru
Postup při zarovnání upravitelné oblasti na okraje nebo střed obrázku Zp t nahoru

*

Když zarovnáte upravitelnou oblast na okraje nebo střed obrázku při zaškrtnutém políčku Zarovnat k mřížce, zarovná se upravitelná oblast podle čar mřížky, které jsou nejblíže k určeným okrajům nebo středu obrázku.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.