Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Zobrazení informací o obrázku

Můžete si zobrazit vlastnosti obrázku, například jeho název, formát souboru a velikost souboru. Pokud se jedná o snímek načtený z digitálního fotoaparátu, můžete také zobrazit údaje EXIF, jako například datum a čas pořízení fotografie, hodnotu expozice a nastavení blesku.

Při práci si také můžete zobrazit informace o oblastech obrázku, například souřadnice ukazatele. Při pohybování ukazatelem v okně obrázku můžete sledovat změny souřadnic na ose x (X) a na ose y (Y). Také si můžete poznamenat úhel (A) a vzdálenost (D) pohybu ukazatele v okně obrázku při kreslení určitého tvaru nebo definování upravitelné oblasti. Kromě toho můžete získat statistické údaje o souřadnicích středu (C) a poloměru (R), když vytvoříte nebo vyberete kruhovou upravitelnou oblast nebo tvar.

Také si můžete prohlédnout informace o barvách oblasti obrázku pod ukazatelem. Standardně se zobrazují hodnoty RGB, Hex a CMYK. Můžete nastavit zobrazování hodnot pro dva barevné modely zároveň. Můžete si například zobrazit hodnoty stupňů šedé i hodnoty RGB pro určitou oblast obrázku. Informace o barevných režimech a barevných modelech najdete v částech Změny barevných režimů a Práce s barvami.

Postup při zobrazování informací o obrázku Zp t nahoru
Postup při zobrazování informací o oblastech obrázku Zp t nahoru

 

*

Standardně jsou v paletě Informace o obrázku odshora dolů uvedeny hodnoty RGB, Hex a CMYK.

*

Informace o barevném režimu také můžete zobrazit tak, že kliknete na nástroj Kapátko a ukazatel umístíte na určitou oblast obrázku.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.