Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Malování symetrických vzorů a kroužení

Aplikace Corel PHOTO-PAINT poskytuje nástroje pro vytváření symetrických vzorů a kroužení.

Malování symetrických vzorů

V obrázku můžete vytvářet symetrické vzory za použití režimu radiální symetrie nebo režimu zrcadlové symetrie štětce. Při malování v radiálním režimu oběžnicové hroty štětce neboli tzv. satelitní body vytvářejí tahy kolem středového bodu. Při malování v zrcadlovém režimu se vytváří identický tah štětcem ve vodorovné rovině, ve svislé rovině, případně v obou rovinách.

Malování kroužením

Malováním v obrázku za použití kroužení lze vytvářet spirálové efekty. Při malování kroužením se používají oběžné dráhy, což jsou kruhové osnovy, které rotují kolem středového bodu. Kroužení umožňuje vytvářet spirály, rohlíčky a kruhy. Můžete například nakreslit jednu spirálu a upravit velikost a rozteč jejích závitů. Úpravou velikosti závitů také můžete vytvářet zaoblené segmenty neboli rohlíčky, případně můžete zvýšit počet oběžných drah a vytvářet kroužky.

Postup při malování symetrických vzorů Zp t nahoru

*

Kliknutím na tlačítko Žádná symetrie na panelu Symetrie vypněte režim symetrie štětce.

Postup při malování kroužením Zp t nahoru

*

Bod, kolem kterého se oběžné dráhy otáčejí, můžete skrýt nebo zobrazit kliknutím na tlačítko Včetně středu v pruhu Kroužení na ukotvitelném panelu Nastavení štětce.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.