Produktivita

Zvyšte svoji produktivitu díky vyššímu výkonu a komplexním – a přitom stále intuitivním – novým funkcím aplikace CorelDRAW Graphics Suite 2018.

Doba spouštění

Doba spouštění je nyní kratší díky vyššímu výkonu, abyste se mohli co nejdříve pustit do práce.

Lepší vektorové náhledy

Sada CorelDRAW Graphics Suite 2018 podporuje vaši produktivitu díky rychlejšímu vykreslování náhledů použití nástrojů, křivek, uzlů, úchytů, ovládacích prvků efektů, jezdců a textu. Aplikace také umožňuje rychleji otevírat velké soubory a snadno upravovat složité křivky. Kromě toho můžete díky náhledům nástrojů a objektů, které jsou nyní lépe viditelné a uživatelský přístupnější, pracovat s vyšší efektivitou.

Rychlejší práce s textem a písmem

Rychlejší vykreslování textu (zejména uměleckého) pomáhá urychlit pracovní postup. A to není vše; seznam písem v aplikaci CorelDRAW 2018 byl vylepšen, abyste v něm mohli rychle vyhledat to, co potřebujete.

Rychlejší práce s písmy uloženými na síti

Nalezení správného písma je nyní jednodušší než dříve díky lepšímu Správci písma Corel, který sleduje písma uložená na síti.

Přepínání přichycení

Přichycení dokáže podstatně zvýšit produktivitu, protože nabízí možnost přesného umístění prvků v návrhu; uživatelé nám ale říkali, že v některých fázích práce by jej potřebovali dočasně vyřadit. Proto aplikace CorelDRAW 2018 umožňuje přichytávání snadno vypnout kliknutím na tlačítko Zrušit přichycení. Přichycení můžete také zapínat a vypínat klávesovou zkratkou (Alt+Q) nebo jej vyřadit během přesouvání prvku, aniž byste museli uvolnit tlačítko myši (Q). Díky tomu můžete objekty v okně kresby plynule přesouvat bez jakéhokoli omezení přichycením. Pokud potom znovu potřebujete přesné přichycení, můžete jej rychle obnovit stejným způsobem.

Zarovnání a rozmístění uzlů

Od chvíle, kdy byl ukotvitelný panel Zarovnat a rozmístit uzly poprvé zaveden, stal se nezbytným pomocníkem profesionálů v oboru grafiky, protože umožňuje rychlý a snadný přístup k časově úsporným funkcím pro umístění objektů. Aplikace CorelDRAW 2018 nyní umožňuje používat stejné možnosti přesného zarovnání i pro uzly. Dříve šlo o zdlouhavý manuální proces, zatímco nyní stačí pouhých několik kliknutí. Uzly lze zarovnat pomocí vymezujícího rámečku výběru, okraje nebo středu stránky, nejbližší linky mřížky nebo libovolně určeného bodu. Kromě toho lze zarovnat i uzly z různých křivek. Stejně snadné je i rozmístění uzlů. Uzly můžete rozmístit se stejnou vodorovnou nebo svislou roztečí na základě stránky kresby nebo vymezujícího rámečku.

Varování, pokud nelze vložit písma

Další funkcí, která vám ušetří čas, je nové varování, jež se zobrazí při ukládání souboru s písmy, která nelze vložit. Výsledkem je zjednodušení spolupráce, protože lze rozpoznat písma, která váš kolega bude potřebovat, aby mohl s daným dokumentem pracovat.

Filtrování písem podle práv ke vkládání

Nový filtr písem Práva pro vkládání šetří čas, protože zaručuje bezproblémové sdílení souborů. Umožňuje roztřídit písma do čtyř kategorií práv ke vkládání písem, takže od samého začátku víte, která písma lze použít a kterým se při volbě stylu textu naopak vyhnout. Díky tomuto filtru máte okamžitý přehled o tom, co budou moci ostatní uživatelé s textem a písmem ve sdíleném dokumentu provádět. Ihned totiž vidíte, která písma nelze vložit nebo která si příjemce kresby může nainstalovat do svého počítače, která umožňují úpravy textu nebo která lze pouze zobrazovat a tisknout.

Používání a správa výplní a průhledností

Sada CorelDRAW Graphics Suite 2018 zásadně mění způsob, kterým uživatel zachází s návrhovými prvky. Kompletně přepracované výběry Výplň a Průhlednost pomáhají zvýšit produktivitu a zajišťují vyšší výkon při práci a správě výplní a průhlednosti v aplikacích CorelDRAW a Corel PHOTO-PAINT. Zdokonalené uživatelské rozhraní umožňuje používat, vytvářet a vyhledávat výplně a průhlednosti rychleji než dříve. Nyní máte možnost stahovat nové balíčky obsahu, přidávat vlastní knihovny, snadno migrovat kolekci zdrojů do libovolného umístění a upravovat její vlastnosti – a to vše přímo v rámci programové sady. Kromě toho si můžete pomocí aliasů zobrazit obsah uložený v jiné složce ve vašem počítači, na disku USB flash nebo ve sdílené síťové složce.

Výplně a průhlednosti, které používáte často, můžete jednoduše označit jako oblíbené. Nepoužívané prostředky můžete přesunout do nové složky nebo odstranit, aby nevznikal nepořádek. Vyhledání potřebného prvku je naprosto triviální. Můžete si zobrazit seznam oblíbených nebo naposledy použitých výplní a průhledností. Dále můžete vyhledat a procházet libovolný balíček, složku nebo seznam. Chcete-li svoji kolekci výplní rozšířit, můžete si stáhnout další balíčky pomocí okna Získat další.

Výchozí umístění složek

Pro snazší vyhledávání a sdílení návrhových prvků můžete k ukládání obsahu zvolit jiné než výchozí složky. Na základě požadavků uživatelů nyní aplikace CorelDRAW a Corel PHOTO-PAINT umožňují přizpůsobit umístění pro ukládání výplní, písem, seznamů obrázků, fotorámečků, šablon a podokna, a to včetně materiálů vytvořených i stažených od online poskytovatelů.

Ukazatel uložení souboru

Jestliže pracujete v aplikaci CorelDRAW a Corel PHOTO-PAINT na více dokumentech najednou, je nyní snazší zjistit, které z nich obsahují neuložené změny. U názvu souboru s neuloženými změnami v nabídce Okna, v záhlaví a na kartě dokumentu se zobrazí hvězdička, takže máte okamžitý přehled o stavu svojí práce.

Bilineární zoom

Aplikace Corel PHOTO-PAINT 2018 nabízí další možnost zvětšení prostřednictvím bilineárního zoomu. Tato funkce doplňuje při oddalování pixely tak, že vypočítá průměr hodnot z okolních pixelů, čímž potlačuje zubaté okraje a zlepšuje kvalitu zobrazení ostrých obrazů s jemnými detaily.

Přizpůsobení náhledu a úprav křivek

V aplikaci CorelDRAW 2018 byly rozšířeny možnosti přizpůsobení uzlů, což usnadňuje práci s uzly i v těch nejsložitějších návrzích. Jsou-li uzly a úchyty špatně vidět, protože barva náhledu je příliš podobná barvě pozadí, můžete klávesovou zkratkou (Ctrl+Shift+I) nahradit hlavní barvu sekundární barvou a obráceně. Máte také možnost zobrazit nevybrané uzly bez výplně a zobrazení jejich výplně přepínat pomocí klávesové zkratky (Ctrl+Shift+G).

Časoměřič projektu

Aplikace CorelDRAW 2018 nabízí nový nástroj, který pomáhá profesionálům organizovat práci na projektu, správně fakturovat klientům a získat přehled o postupu práce. Časoměřič projektu představuje přesný a neinvazivní způsob, jak sledovat čas strávený na projektu. Zobrazuje se ve formě nenápadného panelu nástrojů nad oknem kresby a lze jej v plném rozsahu přizpůsobit potřebám vašeho pracovního postupu. Nástroj nabízí širokou paletu způsobů sledování a vedení záznamů a zjišťování informací o projektu. Zjištěné informace se ukládají spolu s dokumentem a lze je exportovat do formátů, které lze otevírat v tabulkovém procesoru a vytvářet zprávy s pracovními výkazy.

Umístění objektů na osnovu

Aplikace CorelDRAW 2018 umožňuje umístit objekty všech typů v libovolném počtu na vámi vybranou osnovu. Nastavení inteligentní rozteče a otočení usnadňuje nastavení uspořádání objektů na osnově.

Interaktivní narovnání fotografie

Není-li něco na fotografii – třeba budova nebo ulice – dokonale rovně, může to zkazit jinak skvělý snímek. Díky novému nástroji Narovnání lze nyní v aplikaci Corel PHOTO-PAINT takové snímky snadno zachránit. Nástroj umožňuje otočit křivé prvky v obrazu tak, že interaktivně zarovnáte narovnávací lištu s daným prvkem na fotografii nebo zadáte přesný úhel otočení. Všechny ovládací prvky jsou dobře přístupné na obrazovce nebo na panelu vlastností, takže budete překvapeni, jak rychle lze dosáhnout perfektního výsledku. Máte možnost otočit obrázek vodorovně nebo svisle nebo nechat na aplikaci Corel PHOTO-PAINT, aby rozhodla, která metoda narovnání funguje nejlépe. Nástroj Narovnání umožňuje otáčet čočky, masky, objekty a skupiny objektů. Snímek dále můžete po narovnání oříznout nebo naopak oříznutí neprovádět a vyplnit okraje barvou pozadí.

Interaktivní korekce perspektivy ve snímku

Aplikace Corel PHOTO-PAINT 2018 nabízí novou interaktivní funkci, která vám poskytuje výkon a univerzálnost drahých objektivů s korekcí náklonu. Pomocí nástroje Korekce perspektivy můžete provést korekci budov, výrazných struktur nebo objektů na snímku, které jsou zobrazeny v nesprávné perspektivě nebo které byly vyfotografovány z úhlu jiného než přímo zepředu. Stačí přímo v okně s obrázkem umístit čtyři rohové body na tvar, který má být pravoúhlý; podle těchto bodů bude pak upraven celý snímek. Dále si můžete snadno zobrazit linky mřížky, abyste mohli při korekci perspektivy použít pravidlo dělení na třetiny.

Vylepšené náhledy, kurzory a úchyty v aplikaci Corel PHOTO-PAINT

Aplikace CorelDRAW Graphics Suite 2018 zjednodušuje barvení, používání efektů a úpravy obrázků prostřednictvím vylepšeného náhledu, který je dobře viditelný a lze s ním snadno manipulovat. Dále byly aktualizovány vektorové nástroje aplikace Corel PHOTO-PAINT jako Osnova nebo Čára, takže nyní nabízejí ostřejší vzhled a lépe definované uzly a úchyty. Vylepšené náhledy pomáhají při úpravách tím, že zajišťují výrazné zobrazení hrotu štětce a úchytů efektů proti barvám pozadí. Kromě toho můžete snáze pracovat s interaktivními výplněmi, průhlednostmi, stíny a dalšími prvky díky vylepšeným interaktivním jezdcům, které jsou nyní lépe viditelné.

AfterShot 3 HDR

Modul Corel AfterShot 3 HDR si můžete bezplatně stáhnout přímo z aplikace CorelDRAW a Corel PHOTO-PAINT a rychle se tak naučit úpravám fotografií na profesionální úrovni. Aplikace umožňuje snadno upravovat a vylepšovat fotografie ve formátu RAW a JPEG a používat úpravy na tisíce fotek najednou pomocí dávkových nástrojů pro zpracování. Kromě toho můžete v modulu HDR, který je součástí aplikace AfterShot 3 HDR, vytvářet obrázky v rozlišení HDR (High Dynamic Range).

Chcete-li pracovat s ještě výkonnějšími funkcemi pro správu a úpravy fotografií, můžete provést upgrade na aktuální verzi AfterShot Pro, a to přímo v okně Získat další.

Uvítací obrazovka

Nově přepracovaná uvítací obrazovka umožňuje zahájit práci ihned při spuštění aplikace CorelDRAW nebo Corel PHOTO-PAINT. V obou aplikacích nyní můžete ihned založit nový dokument, a to buď jako prázdný soubor nebo soubor vytvořený ze šablony aplikace CorelDRAW nebo s použitím obsahu schránky v aplikaci Corel PHOTO-PAINT. Dále můžete vyhledat soubor, který chcete otevřít, nebo použít nově doplněný seznam nedávno otevřených dokumentů, v němž jsou zobrazeny miniatury a vlastnosti souborů. Všechny možnosti pracovní plochy máte vždy po ruce, takže můžete ihned začít pracovat v uspořádání uživatelského rozhraní přesně podle vašich potřeb. Vylepšená uvítací obrazovka dále nabízí okamžitý přístup k informacím o nových funkcích, online výukovým zdrojům, galerii originálních uměleckých děl vytvořených v softwaru CorelDRAW Graphics Suite i k návrhovým materiálům, písmům, aplikacím a přídavným modulům.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.