Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Ukládání masek a kanálů alfa

Jelikož v obrázku může být aktivní vždy jen jedna maska, každá nová maska, kterou vytvoříte, nahradí aktuální masku. Před vytvořením nové masky však můžete aktuální masku uložit do kanálu alfa v obrázku, abyste ji mohli později znovu použít. Při uložení obrázku do formátu souboru, který podporuje informace o maskách, například do formátu Corel PHOTO-PAINT (CPT) nebo TIFF, se v obrázku uloží i aktuální maska a všechny kanály alfa.

Aktuální masku nebo kanál alfa lze také uložit na disk jako samostatný soubor. Ukládání masek nebo alfa kanálů umožňuje používat masky i v jiných obrázcích. To je zvlášť užitečné, chcete-li uložit obrázek ve formátu souboru, který nepodporuje informace o maskách, ale přitom si chcete ponechat kopie masek použitých k úpravám obrázku. Barevnou masku lze také uložit na disk jako samostatný soubor. Další informace o barevných maskách naleznete v části Definování upravitelných oblastí pomocí informací o barvách.

Postup při uložení aktuální masky do kanálu alfa v obrázku Zp t nahoru
Postup při uložení masky na disk Zp t nahoru
Postup při uložení kanálu alfa na disk Zp t nahoru
Postup při uložení barevné masky na disk Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.