Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Ukládání animací

Animaci můžete uložit před nebo po přidání pozadí a objektů; nicméně když animaci uložíte jako animovaný soubor GIF nebo ve formátu AVI, v každém snímku se objekty automaticky sloučí s pozadím a již je nelze upravovat.

Chcete-li animaci použít na webové stránce, uložte ji do formátu animovaného souboru GIF. Při uložení animace do tohoto formátu souboru ji musíte převést do režimu 8bitové palety, která obsahuje 256 barev. Informace o převádění 24bitových obrázků do 8bitového režimu palety najdete v části Převádění obrázků do černobílého režimu.

Když animaci uložíte jako animovaný soubor GIF, můžete zprůhlednit některou z barev, takže skrz animaci bude vidět pozadí webové stránky. Také můžete určit, kolikrát se má animace opakovaně přehrát.

Postup při ukládání animace Zp t nahoru
Postup při uložení animace ve formátu animovaného souboru GIF Zp t nahoru

 

Zapněte volbu Barva obrázku a klikněte na příkaz Vybrat barvu. V dialogovém okně Vybrat barvu zvolte požadovanou barvu a poté klikněte na tlačítko OK.
Zaškrtněte políčko Prokládat řady.
Zadáním hodnot do polí X a Y určete odsazení aktuálního snímku od levého horního rohu stránky. Zadáním hodnot do polí dX a dY určete odsazení každého následujícího snímku od předchozího snímku.
Vyberte možnost ze seznamu Způsob zmizení. Chcete-li vytvořit průhledné pozadí, zvolte možnost Nahradit pozadím.
Klikněte na kartu Nastavení, zaškrtněte políčko Opakovat snímky a zapněte některou z voleb v části Opakování snímků.
Zaškrtněte políčko Automaticky nebo zadáním hodnot do polí Šířka a Výška nastavte velikost pozadí ručně.
Zaškrtněte políčko Uložit pouze rozdíly mezi snímky.

*

Změny se použijí pouze na vybrané snímky. Chcete-li změny aplikovat na všechny snímky, vyberte v levém okně všechny snímky.

Když animaci uložíte jako animovaný GIF, v každém snímku se objekty automaticky sloučí s pozadím. Znamená to, že již nelze objekty upravovat odděleně od obrázku.

 

 

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.