Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Nastavení vodicích linek

Vodicí linky jsou svislé nebo vodorovné čáry, které můžete přidat kamkoli v okně obrázku a které vám napomáhají měřit, zarovnávat a umísťovat komponenty obrázků. Vodicí linky používají stejné měrné jednotky jako pravítka. Při uložení obrázku v aplikaci Corel PHOTO-PAINT se zároveň uloží i vodicí linky.

Vodicí linky můžete zobrazit nebo skrýt. Vodicí linky také můžete v okně obrázku přidávat, ubírat, přemísťovat a uzamykat. Můžete také přidat úhlové vodicí linky a otáčet stávající vodicí linky.

Můžete nastavit, že se objekty a upravitelné oblasti mají přichycovat k vodicím linkám, takže když objekt nebo upravitelnou oblast přiblížíte k vodicí lince, automaticky se na takovou vodicí linku zarovná. Citlivost této funkce lze nastavit tak, aby se objekt nebo upravitelná oblast přichytila k vodicí lince, když se dostane do určené vzdálenosti v pixelech od vodicí linky.

Barvu a styl čáry vodicích linek můžete změnit, aby byly na pozadí obrázku lépe viditelné. Standardně se při vybrání vodicí linky změní její barva na červenou. Když výběr vodicí linky zrušíte, změní se její barva na modrou.

Postup při zobrazení nebo skrytí vodicích linek Zp t nahoru

*

Vodicí linky také můžete zobrazit nebo skrýt kliknutím na položku Okno Ukotvitelné panely Vodicí linky a kliknutím na tlačítko Zobrazit vodicí linky .

Vodicí linky zobrazené

Postup při přidání vodorovné nebo svislé vodicí linky Zp t nahoru

*

Vodicí linku také můžete přidat tažením myší z vodorovného nebo svislého pravítka do okna obrázku.

Přidání úhlové vodicí linky Zp t nahoru
Postup při odstranění vodicí linky Zp t nahoru

*

Jednotlivé vodicí linky lze také odstranit tak, že je myší odtáhnete mimo okno obrázku.

Postup při přemístění vodicí linky Zp t nahoru

*

Vodicí linku také můžete přemístit posouváním pomocí kurzorových kláves.

Chcete-li přesunout vodicí linku zadáním souřadnic X a Y, klikněte na položku Okno Ukotvitelné panely Vodicí linky. Vyberte vodicí linku, zadejte hodnoty do polí x a y a klikněte na položku Upravit.

Postup při otočení vodicí linky Zp t nahoru

 

Vodicí linku můžete také otočit tak, že ze seznamu Typ vodicí linky vyberete možnost Úhlová, zadáte hodnotu do pole Úhel otočení a kliknete na příkaz Upravit.
Podržte klávesu Shift, vyberte vodicí linky, znovu klikněte na vybranou vodicí linku a po zobrazení úchytů otočení vodicí linky otočte.
Postup při zamčení nebo odemčení vodicích linek Zp t nahoru

*

Vodicí linky také můžete uzamknout kliknutím na položku Okno Ukotvitelné panely Vodicí linky a kliknutím na tlačítko Zamknout vodicí linku .

Postup při nastavení přichycování objektů a upravitelných oblastí k vodicím linkám Zp t nahoru

*

Přichycování objektů a upravitelných oblastí k vodicím linkám můžete také nastavit kliknutím na položku Okno Ukotvitelné panely Vodicí linky a kliknutím na tlačítko Přichytit k vodicím linkám .

Postup při nastavení citlivosti přichycování vodicích linek Zp t nahoru
Nastavení stylu a barvy čáry vodicí linky Zp t nahoru

*

Změna stylu a barvy čáry má vliv na všechny stávající vodicí linky a všechny následně přidané vodicí linky.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.