Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Zaostření obrazů

Zaostřením obrázků můžete zvýšit kontrast, zvýraznit hrany v obrázku nebo omezit stínování. Chcete-li obrázek nebo upravitelnou oblast obrázku zaostřit, můžete použít filtry nebo tahy štětce. Filtry lze také použít pomocí čočky. Další informace o čočkách najdete v části Práce s čočkami. Zaostřování se obvykle provádí po úpravách barev a tónů obrázku a po jeho převzorkování nebo změně velikosti.

Zaostřením můžete zvýraznit detaily obrázku.

Postup při zaostření obrázku pomocí filtru Zp t nahoru

 

Klikněte na položku Efekty Zaostření Horní propust. Filtr Horní propust odstraní detaily a stínování, čím obrázek získá prozářený vzhled díky zvýraznění světlých tónů a oblastí. Může však také ovlivnit barvy a tóny obrázku.

*

U většiny fotografií poskytuje nejlepší výsledky filtr Doostření.

Většina zaostřovacích filtrů podporuje všechny barevné režimy s výjimkou 48bitového režimu RGB, 16bitového režimu stupňů šedé, palety a černobílého režimu. Filtr Zaostření podporuje všechny barevné režimy s výjimkou režimu palety a černobílého režimu.

*

Každý ze zaostřovacích filtrů můžete aktivovat jednotlivě kliknutím na příkaz Efekty Zaostření a poté kliknutím na požadovaný filtr.

Tímto postupem lze zaostřit upravitelnou oblast obrázku.

Postup při zaostřování vybraných oblastí pomocí tahů štětcem Zp t nahoru

*

Hranatý nebo kulatý štětec můžete rychle vybrat kliknutím na tlačítko Kulatý hrot nebo Hranatý hrot na panelu vlastností.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.