Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Používání dotykové funkce

Corel PHOTO-PAINT Aplikace poskytuje podporu dotykového ovládání gesty, dotykové pracovní plochy a automatického přepínání pracovní plochy, což napomáhá v co nejlepším využívání dotykových zařízení.

Gesta

Na dotykové obrazovce zařízení můžete požívat běžná gesta k posouvání, zvětšování a posouvání dokumentu nebo pro přístup k nástrojům seskupeným v plovoucích nabídkách. Následující tabulka popisuje, jak dokončit běžné úkoly pomocí dotykových gest.

 

Dotyková pracovní plocha

Dotyková pracovní plocha je optimalizovaná pro dotyková zařízení a tím je ideální pro práci v terénu a skicování. Své úkoly můžete dokončit pomocí dotykových nebo otočných ovládacích prvků případně stylusu, bez nutnosti používat klávesnici nebo myš.

Dotyková pracovní plocha zjednodušuje uživatelské rozhraní (UI), které vám ukazuje pouze ty nástroje a příkazy, jež budete pravděpodobně potřebovat při používání tabletu. Ve srovnání s ostatními dostupnými pracovními plochami se dotyková pracovní plocha vyznačuje následujícími změnami:

Dotyková pracovní plocha v aplikaci Corel PHOTO-PAINT

Přepínání mezi dotykovou pracovní plochou a pracovní plochou počítače

Režim tabletu je funkce systému Windows, která optimalizuje uživatelské rozhraní pro dotyková zařízení. Obvykle se režim tabletu aktivuje, když odpojíte tablet od jeho základny. Když je tablet k základně připojen, přepnete se do režimu počítače. V systému Windows 10 aplikace Corel PHOTO-PAINT automaticky přepne do dotykové pracovní plochy, když je zapnut režim tabletu. Když je režim tabletu vypnut, aplikace přepne do režimu počítače. Můžete si zvolit, kterou pracovní plochu chcete používat v režimu počítače a kterou v režimu tabletu. Automatické přepínání pracovní plochy můžete také vypnout.

Kromě toho můžete skrýt nebo zobrazit pravítka pro režim počítače a tabletu nezávisle podle vašeho způsobu práce. Další informace naleznete v tématu Postup při zobrazení nebo skrytí pravítek v režimu počítače a tabletu.

Podobně jako ostatní pracovní plochy i dotyková pracovní plocha může být vybrána v nabídce Okno Pracovní plocha.

Postup při nastavení možností přepínání mezi režimem tabletu a počítače Zp t nahoru

 

Zaškrtněte nebo zrušte zaškrtnutí pole Automatické přepínání mezi pracovními plochami tabletu a počítače.
V seznamu Režim tabletu vyberte pracovní plochu.
V seznamu Režim počítače vyberte pracovní plochu.

 

Postup při výběru dotykové pracovní plochy Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.