Přidávání, duplikování, přejmenovávání a odstraňování stránek

Postup při přidání stránky

Postup při duplikování stránky

Postup při přejmenování stránky

Postup při odstranění stránky

Postup při změně pořadí stránek

Postup při přesunu objektu na jinou stránku

Postup při správě stránek při současném zobrazení jejich obsahu


Aplikace CorelDRAW umožňuje přidávání stránek do kresby nebo duplikování existujících stránek. Dále můžete stránky přejmenovat a odstranit jednu nebo více stránek. Můžete také přesouvat objekty z jedné stránky na druhou.

Při duplikování stránek můžete zvolit kopírování pouze samotné struktury vrstev dané stránky nebo kopírování všech vrstev a všech objektů, které tyto vrstvy obsahují. Další informace o vrstvách naleznete v části Vrstvy.

S pomocí Zobrazení Řazení stránek lze spravovat stránky při současném zobrazení jejich obsahu. Zobrazení Řazení stránek umožňuje změnu pořadí stránek, stejně jako jejich kopírování, přidávání, přejmenovávání a odstraňování.

Zobrazení řazení stránek

Postup při přidání stránky Zp t nahoru

 

V seznamu Velikost vyberte požadovanou velikost stránky.
Do polí Šířka a Výška zadejte požadované hodnoty.
Klikněte na tlačítko Na šířku nebo Na výšku.

*

Stránku můžete také vložit před nebo za aktuální stránku kliknutím na jedno z tlačítek Přidat stránku v navigátoru dokumentu.

Novou stránku můžete přidat kliknutím pravým tlačítkem myši na kartu stránek v navigátoru dokumentu a kliknutím na příkaz Vložit stránku za nebo Vložit stránku před.

Postup při duplikování stránky Zp t nahoru

*

Dále můžete stránku duplikovat kliknutím pravým tlačítkem myši na název stránky v ukotvitelném panelu Objekty a výběrem možnosti Duplikovat stránku.

Postup při přejmenování stránky Zp t nahoru

*

Stránku lze také přejmenovat dvojím kliknutím na název stránky v ukotvitelném panelu Objekty a zadáním nového názvu. Chcete-li přejít k ukotvitelnému panelu Objekty, klikněte na položky Objekt Objekty.

Postup při odstranění stránky Zp t nahoru

*

Chcete-li odstranit více stránek, zaškrtněte políčko Až po stránku a do pole Až po stránku zadejte číslo poslední stránky, kterou chcete odstranit.

Postup při změně pořadí stránek Zp t nahoru
Postup při přesunu objektu na jinou stránku Zp t nahoru

*

Dále můžete objekt přesunout na jinou stránku přetažením názvu objektu z ukotvitelného panelu Objekty na název vrstvy na cílové stránce.

Postup při správě stránek při současném zobrazení jejich obsahu Zp t nahoru

 

Klikněte pravým tlačítkem myši na stránku a poté klikněte na možnost Vložit stránku před nebo Vložit stránku za.
Klikněte pravým tlačítkem myši na stránku a klikněte na možnost Odstranit stránku.

*

Dále můžete stránku kopírovat kliknutím pravým tlačítkem myši na stránku a výběrem možnosti Duplikovat stránku. Další informace o duplikování stránek naleznete v tématu Postup při duplikování stránky.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)