Tahy štětcem

Uhel

Krejon Conté

Voskovka

Kubismus

Tečkování (Corel PHOTO-PAINT)

Impresionismus

Malířská špachtle

Pastely

Pero a inkoust

Pointilismus

Škrábance

Skicář

Vodová barva

Vodový fix

Zvlněný papír


Speciální efekty kategorie tahů štětcem dodávají obrázkům vzhled, jako by byly malovány ručně. Pomocí těchto efektů lze dosáhnout toho, že obrázky vypadají jako kresby pastelem nebo jako malby houbou a vodovými barvami, nebo jimi lze vytvářet texturovaná pozadí.

Uhel Zp t nahoru

Efekt Uhel (Efekty Tahy štětcem Uhel) způsobuje, že obrázek vypadá jako černobílá kresba uhlem.

 

Původní

Uhel

Krejon Conté Zp t nahoru

Efekt Krejon Conté (Efekty Tahy štětcem Krejon Conté) napodobuje textury vznikající při kreslení krejonem conté. Můžete vybírat různé barvy krejonu a nastavit jeho tlak a zrnitost textury.

 

Původní

Krejon Conté

Voskovka Zp t nahoru

Efekt Voskovka (Efekty Tahy štětcem Voskovka) způsobuje, že obrázek vypadá jako kresba voskovkou. Můžete určit tlak voskovky a vytvářet tmavé obrysy kolem prvků v obrázku.

 

Původní

Voskovka

Kubismus Zp t nahoru

Efekt Kubismus (Efekty Tahy štětcem Kubismus) seskupí pixely podobných barev do čtverců, takže obrázek připomíná kubistickou malbu. Můžete určit velikost čtverců, množství světla a barvu papíru.

 

Původní

Kubismus

Tečkování (Corel PHOTO-PAINT) Zp t nahoru

Efekt Tečkování (Efekty Tahy štětcem Tečkování) způsobuje, že pixely obrázku vypadají jako tečky barvy. Můžete vybírat z široké škály tahů štětcem a určovat velikost tahů.

*

Aby bylo možné efekt Tečkování použít, je nutno rastr upravit v aplikaci Corel PHOTO-PAINT. Odeslání rastru do aplikace Corel PHOTO-PAINT lze provést kliknutím na tlačítko Upravit rastr na panelu vlastností nebo zadáním příkazu Upravit rastr z nabídky Rastry. Dále můžete povolit možnost, která umožňuje přistupovat k aplikaci Corel PHOTO-PAINT dvojím kliknutím na rastr. Další informace naleznete v tématu Úprava rastrů pomocí aplikace Corel PHOTO-PAINT.

 

Původní

Tečkování

Impresionismus Zp t nahoru

Efekt Impresionismus (Efekty Tahy štětcem Impresionismus) způsobuje, že obrázek vypadá jako impresionistická malba. Můžete přizpůsobit tečky barvy nebo tahy štětcem a určit množství světla v obrázku.

 

Původní

Impresionismus

Malířská špachtle Zp t nahoru

Efekt Malířská špachtle (Efekty Tahy štětcem Malířská špachtle) vytváří dojem, že obrázek byl vytvořen roztíráním barvy po plátně malířskou špachtlí. Můžete určit míru roztírání a také velikost a směr tahů.

 

Původní

Malířská špachtle

Pastely Zp t nahoru

Efekt Pastely (Efekty Tahy štětcem Pastely) způsobuje, že obrázek vypadá jako kresba pastelem. Můžete určit velikost a barevné rozdíly tahů.

 

Původní

Pastely

Pero a inkoust Zp t nahoru

Efekt Pero a inkoust (Efekty Tahy štětcem Pero a inkoust) způsobuje, že obrázek vypadá jako perokresba vytvořená šrafováním nebo tečkováním.

 

Původní

Pero a inkoust

Pointilismus Zp t nahoru

Efekt Pointilismus (Efekty Tahy štětcem Pointilismus) analyzuje hlavní barvy obrázku a převádí je na malé tečky. Můžete určit velikost teček a množství světla v obrázku.

 

Původní

Pointilismus

Škrábance Zp t nahoru

Efekt Škrábance (Efekty Tahy štětcem Škrábance) odškrábne černý povrch a odhalí tak bílou nebo jinou barvu pod ním, takže obrázek vypadá jako letmo načrtnutá kresba. Můžete určit hustotu barvy a velikost tahů.

 

Původní

Škrábance

Skicář Zp t nahoru

Efekt Skicář (Efekty Tahy štětcem Skicář) způsobuje, že obrázek vypadá jako kresba tužkou.

 

Původní

Skicář

Vodová barva Zp t nahoru

Efekt Vodová barva (Efekty Tahy štětcem Vodová barva) způsobuje, že obrázek vypadá jako kresba vodovými barvami. Můžete určit velikost štětce, úroveň zrnitosti a jas obrázku. Také můžete určit intenzitu barev a stupeň jejich prolínání.

 

Původní

Vodová barva

Vodový fix Zp t nahoru

Efekt Vodový fix (Efekty Tahy štětcem Vodový fix) způsobuje, že obrázek vypadá jako abstraktní kresba barevnými fixy. Volením různých režimů můžete měnit tahy. Můžete také určit velikost a barevné rozdíly tahů.

 

Původní

Vodový fix

Zvlněný papír Zp t nahoru

Efekt Zvlněný papír (Efekty Tahy štětcem Zvlněný papír) způsobuje, že obrázek vypadá jako malba na zvlněném papíru s povrchovou texturou. Můžete vytvořit černobílou malbu, nebo můžete zachovat původní barvy obrázku.

 

Původní

Zvlněný papír

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)