Import souborů RAW v aplikaci CorelDRAW

Postup při importu souboru RAW


Při otevření jednoho nebo více souborů RAW z fotoaparátu v aplikaci CorelDRAW se tyto soubory nejprve zobrazí v nástroji Camera RAW Lab. Pomocí ovládacích prvků nástroje Camera RAW Lab můžete upravit barvy a tóny obrázků RAW z fotoaparátu. Pokud jste s úpravami souboru spokojeni, můžete stejné úpravy použít i na zbývající soubory.

Po zpracování můžete soubory RAW dále upravovat pomocí nástrojů a efektů aplikace CorelDRAW. Poté můžete soubory RAW uložit ve formátu TIFF nebo JPEG, případně v libovolném jiném formátu souborů podporovaném aplikací CorelDRAW.

Upozorňujeme, že soubory RAW nelze v aplikaci CorelDRAW uložit zpět do formátu RAW. Pokud soubory RAW neuložíte v podporovaném formátu souborů, budou všechny změny provedené v nástroji Camera RAW Lab ztraceny.

Zpracování souborů RAW

Nástroj Camera RAW Lab zahrnuje ovládací prvky logicky uspořádané pro korekci barev a další úpravy souborů RAW. Doporučuje se začínat v horní části stránky Barva a postupovat směrem dolů. Po dokončení korekce barev a tónů obrázku můžete pomocí ovládacích prvků na stránce Detaily obrázek doostřit a potlačit v něm šum. Další informace o nastaveních na stránce Barva naleznete v tématu Úprava barev a tónů souborů RAW. Další informace o nastaveních na stránce Detaily naleznete v tématu Doostření souborů RAW a omezení šumu.

Camera RAW Lab: zakroužkovaná čísla odpovídají číslům v následující tabulce, která popisuje hlavní komponenty nástroje.

 

6. Stránka Vlastnosti
7. Tlačítka Zpět a Znovu
8. Tlačítko Obnovit původní
9. Vytvořit snímek
Postup při importu souboru RAW Zp t nahoru

*

Kliknutím na tlačítko Otočit doleva nebo Otočit doprava můžete obrázek otočit.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)