Fotoaparát

Vybarvit

Rozptyl

Barevný odlesk (Corel PHOTO-PAINT)

Světelné efekty (Corel PHOTO-PAINT)

Fotografický filtr

Sépiové tóny

Bodový filtr (Corel PHOTO-PAINT)

Stroj času


Speciální efekty kategorie Fotoaparát umožňují napodobovat efekty vytvářené fotografickými filtry, jako jsou například bodové filtry a difúzní filtry. Také lze do obrázku přidávat světelné efekty, například odlesky slunce nebo bodové reflektory.

*

K použití efektů označených symbolem „Corel PHOTO-PAINT" je nutno rastr upravit v aplikaci Corel PHOTO-PAINT. Odeslání rastru do aplikace Corel PHOTO-PAINT lze provést kliknutím na tlačítko Upravit rastr na panelu vlastností nebo zadáním příkazu Upravit rastr z nabídky Rastry. Dále můžete povolit možnost, která umožňuje přistupovat k aplikaci Corel PHOTO-PAINT dvojím kliknutím na rastr. Další informace naleznete v tématu Úprava rastrů pomocí aplikace Corel PHOTO-PAINT.

Vybarvit Zp t nahoru

Efekt Vybarvit (Efekty Fotoaparát Vybarvit) umožňuje nahradit všechny barvy v obrázku jednou barvou (nebo odstínem) a tím vytvořit dvoutónový obrázek. Následně můžete upravit sytost či živost barev. Barva se 100 % sytostí neobsahuje žádnou bílou. Barva s 0 % sytostí odpovídá odstínu šedé. Pomocí tohoto efektu můžete vytvářet různé jednobarevné obrázky. Nahnědlý odstín může například vytvořit sépiový efekt, který simuluje barvu starých fotografií.

 

Původní

Vybarvit

Rozptyl Zp t nahoru

Efekt Rozptyl (Efekty Fotoaparát Rozptyl) změkčí obrázek rozložením jeho pixelů tak, aby vyplnily prázdná místa a odstranily šum. Výsledek napodobuje měkký záběr za použití difúzního fotografického filtru. Tento efekt může být buď hladký, nebo rozostřený.

 

Původní

Rozptyl

Barevný odlesk (Corel PHOTO-PAINT) Zp t nahoru

Efekt Barevný odlesk (Efekty Fotoaparát Barevný odlesk) vytvoří na obrázku v barevném režimu RGB kruhy světla, čímž napodobuje odlesky vznikající na fotografii při namíření fotoaparátu přímo na zdroj silného světla. Další informace naleznete v nápovědě aplikace Corel PHOTO-PAINT.

 

Původní

Barevný odlesk

Světelné efekty (Corel PHOTO-PAINT) Zp t nahoru

Světelné efekty (Efekty Fotoaparát Světelné efekty) umožňuje do obrázků v režimu RGB nebo ve stupních šedé přidávat další zdroje světla a tak vytvářet dojem přítomnosti bodových světel, světlometů nebo slunečního světla. Aplikováním textury také můžete vytvářet dojem reliéfního povrchu. Můžete použít přednastavený styl světla nebo textury, nebo můžete přednastavený styl upravit a uložit jej do seznamu předvoleb. Další informace naleznete v nápovědě aplikace Corel PHOTO-PAINT.

 

Původní

Světelné efekty

Fotografický filtr Zp t nahoru

Efekt Fotografický filtr (Efekty Fotoaparát Fotografický filtr) umožňuje simulovat efekt použití barevného filtru na objektiv fotoaparátu. Můžete vybrat barvu filtru a poté upravit sytost a jas barvy.

 

Původní

Fotografický filtr

Sépiové tóny Zp t nahoru

Efekt Sépiové tóny (Efekty Fotoaparát Sépiové tóny) simuluje vzhled vytvořený při fotografování na sépiový film. Obrázky se sépiovým tónováním jsou podobné černobílým fotografiím (kterým se také říká fotografie v odstínech šedé), ale barvené tóny jsou hnědé namísto šedé.

 

Původní

Sépiové tóny

Bodový filtr (Corel PHOTO-PAINT) Zp t nahoru

Efekt Bodový filtr (Efekty Fotoaparát Bodový filtr) umožňuje nastavit oblast zaostření v obrázku a znevýraznit okolní plochu použitím Gaussovského rozostření, takže výsledek napodobuje práci fotografa s hloubkou ostrosti. Můžete určit polohu a poloměr zaostřené oblasti, a také nastavit hrany a míru rozostření a omezit intenzitu světla v okolních oblastech. Můžete použít přednastavený styl, nebo můžete přednastavený styl upravit a uložit jej do seznamu předvoleb.

 

Původní

Bodový filtr

Stroj času Zp t nahoru

Efekt Stroj času (Efekty Fotoaparát Stroj času) umožňuje procházet historií fotografie a vytvářet efekt některých oblíbených fotografických stylů z minulosti. Můžete si vybrat ze sedmi stylů, které se časově pohybují od roku 1839 až do 60. let 20. století.

 

Původní

Stroj času

Efekt Stroj času napodobuje styly fotografování používané v minulosti.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)