Kombinování objektů

Postup při kombinování objektů

Postup při rozdělení zkombinovaného objektu

Postup při vyjmutí podosnovy ze zkombinovaného objektu


Sloučením dvou nebo více objektů vytvořit jeden objekt se společnými atributy výplně a obrysů. Můžete zkombinovat obdélníky, elipsy, mnohoúhelníky, hvězdy, spirály, grafy a text a převést je na jeden objekt s křivkami. Potřebujete-li upravit atributy objektu, který byl vytvořen sloučením samostatných objektů, můžete sloučený objekt rozdělit. Vyjmutím podosnovy ze sloučeného objektu můžete vytvořit dva samostatné objekty. Rovněž je možné sloučením dvou nebo více objektů vytvořit jeden samostatný objekt. Informace o slučování objektů naleznete v tématu Sloučení a průnik objektů.

Sloučením dvou objektů (vlevo) byl vytvořen jeden samostatný objekt (vpravo). Atributy výplně a obrysu nového objektu jsou převzaty z objektu, který byl vybrán jako poslední.

Postup při kombinování objektů Zp t nahoru

*

Ze sloučených textových objektů se stanou větší bloky textu.

*

Vybrané objekty můžete rovněž kombinovat kliknutím na tlačítko Kombinovat na panelu vlastností.

Otevřené čáry ve sloučeném objektu můžete uzavřít kliknutím na příkaz Objekt Spojit křivky a výběrem nastavení v ukotvitelném panelu Spojit křivky.

Postup při rozdělení zkombinovaného objektu Zp t nahoru

*

Pokud rozdělíte sloučený objekt obsahující řetězcový text, bude text rozdělen nejprve na řádky a pak na slova. Odstavcový text bude rozdělen na samostatné odstavce.

Postup při vyjmutí podosnovy ze zkombinovaného objektu Zp t nahoru

*

Po vyjmutí podosnovy jsou ze sloučeného objektu odebrány vlastnosti obrysu a výplně osnovy.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)