Vytvoření textu kompatibilního se sítí WWW

Postup při zajištění kompatibility textu s webem


Při převodu odstavcového textu na text kompatibilní s webem můžete upravit text publikovaného dokumentu v editoru HTML. Výchozí styl písma pro web se používá automaticky. Výchozí styl písma však můžete přepsat jiným písmem. Pokud výchozí písmo potlačíte a návštěvníci webové stránky nemají písmo instalované v počítačích, použije se výchozí písmo. K dispozici jsou také textové styly pro tučný text, kurzívu a podtržený text. Na text kompatibilní s webem lze také použít jednotné výplně, ale nikoli obrysy.

Postup při zajištění kompatibility textu s webem Zp t nahoru

*

Zajistěte, aby text kompatibilní s webem neprotínal ani nepřekrýval ostatní objekty a nepřesahoval hranice stránky kresby. V opačném případě se text převede na rastr a ztratí své internetové vlastnosti.

Řetězcový text nelze převést na text kompatibilní s webem a vždy se s ním zachází jako s rastrem. Můžete jej však převést na odstavcový text a pak jej přizpůsobit pro web. Další informace o převodu textu naleznete v tématu Hledání, úpravy a převádění textu.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)