Přizpůsobení panelu vlastností

Postup při umístění panelu vlastností

Postup při přidání nebo odebrání položky panelu nástrojů na panelu vlastností

Postup při změně pořadí položek panelu nástrojů na panelu vlastností


Můžete kontrolovat umístění a obsah panelu vlastností. Panel vlastností můžete přesunout na jakékoli místo na obrazovce. Umístíte-li panel uvnitř okna aplikace, vytvoří se plovoucí panel vlastností. Umístíte-li panel na kteroukoli ze čtyř stran okna aplikace, bude ukotvený a bude tvořit část okraje okna.

Chcete-li panel vlastností přesunout, ukotvit nebo uvolnit, použijte místo úchytu panelu vlastností, které je totožné s místem úchytu panelu nástrojů. Další informace o místě úchytu najdete v tématu Přizpůsobení panelů nástrojů.

Panel vlastností lze také přizpůsobit přidáním či odebráním nástrojů. Díky tomu můžete určit, co se na panelu vlastností zobrazí, když vyberete různé nástroje. Když je například aktivní nástroj Text, můžete na panelu vlastností zobrazit další příkazy pro úlohy související s textem, jako je zvětšení nebo zmenšení velikosti písma nebo záměna velkých a malých písmen. U panelu vlastností také můžete obnovit výchozí nastavení.

Postup při umístění panelu vlastností Zp t nahoru

 

Postup při přidání nebo odebrání položky panelu nástrojů na panelu vlastností Zp t nahoru

 

Klikněte na tlačítko Resetovat panel nástrojů.

*

Nová položka se na panelu vlastností zobrazí u aktivního nástroje nebo úlohy. Když se změní obsah panelu vlastností, položka se nezobrazí. Nová položka se opět zobrazí, když je související nástroj nebo úloha aktivována.

*

Panel vlastností lze také přizpůsobit kliknutím na položku Nástroje Možnosti Přizpůsobení. V levém podokně dialogového okna Přizpůsobení klikněte na možnost Příkazy, zvolte kategorii příkazu v horním seznamu a poté přetáhněte položku panelu nástrojů ze seznamu do panelu vlastností. Chcete-li odebrat položku z panelu vlastností, přetáhněte ikonu položky panelu nástrojů mimo panel vlastností.

Postup při změně pořadí položek panelu nástrojů na panelu vlastností Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)