Správné zobrazení textu v libovolném jazyce

Jak správně zobrazit text v libovolném jazyce


V aplikaci CorelDRAW jsou všechny texty přidávané do dokumentu kódovány pomocí znakové sady Unicode. Pokud otevřete nebo importujete výkres obsahující text, aplikace CorelDRAW převede kódovací systém, který byl v souboru použit, na systém Unicode. Pokud například importujete starší dokument, který obsahuje 8bitový text ANSI, který používá konkrétní znakovou stránku (například 949 ANSI/OEM – korejská), aplikace CorelDRAW převede znakovou stránku 949 do systému Unicode. Pokud není znaková stránka určena při otevření dokumentu, použije aplikace CorelDRAW výchozí znakovou stránku a převede text. Z tohoto důvodu může v aplikaci CorelDRAW docházet k chybnému zobrazení některého textu. Text však můžete zobrazit správně jeho výběrem a převodem zpět do systému Unicode pomocí odpovídající znakové stránky.

Nastavením kódování nelze ovlivnit zobrazení textu mimo okno kresby, například v klíčových slovech, názvech souborů a textových položkách na ukotvitelných panelech Objekty a Správce údajů o objektech. K zobrazení správných znaků pro takovéto typy textu musíte použít nastavení kódové stránky v dialogových oknech Otevřít nebo Importovat. Informace týkající se používání nastavení kódové stránky naleznete v části Zahájení a otevření kresby.

Jak správně zobrazit text v libovolném jazyce Zp t nahoru

*

Změna kódování umožňuje používat písma systému Unicode, i když původní text používal písma nevyužívající systém Unicode.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)