Úpravy kódů QR

Postup při úpravě kódu QR

Postup přidání textu nebo grafického objektu ke kódu QR

Postup při nastavení úrovně opravy chyb


Po vložení kódu QR můžete pomocí ukotvitelného panelu Vlastnosti přizpůsobit výplň pixelů, výplň pozadí, obrys pixelů, tvar pixelů a zaoblení rohů. Pokud přizpůsobíte tvar pixelů, značky (tři větší čtverce v rozích a jeden nebo více menších čtverců uvnitř vzoru kódu) zůstávají beze změny a zajišťují čitelnost kódu. Můžete také zadat okraj kolem kódu QR nebo sloučit pixely.

Kód QR s vlastními tvary pixelů a přidaným textem. Značky zůstávají nezměněny.

Zleva doprava: Vlastní barva výplně pixelu, vlastní výplň pixelu a barva pozadí, vlastní výplň pixelu a barva obrysu a také vlastní šířka obrysu pixelu

Zleva doprava: Kódy QR s kruhovými, kosočtverečnými a hvězdicovými tvary pixelů

Oprava chyb

Vizuální efekty, loga či text přidaný do kódu QR mohou kódu propůjčit umělecký vzhled, ale čtecím zařízením mohou být považovány za chyby. Můžete použít nastavení opravy chyb k minimalizaci možnosti, že při skenování kódu QR dojde k chybě. Například, je-li část vzoru pixelů zakryta grafikou nebo textem, funkce opravy chyb zdvojuje některé ze skrytých dat tak, aby tato data bylo možné načíst. Jsou k dispozici čtyři úrovně opravy chyb.

Kód QR můžete přesunout a změnit jeho velikost, měřítko a zarovnání stejně jako u jakéhokoli jiného objektu. Další informace naleznete v tématu Objekty.

U kódů QR můžete pomocí stylů řídit vzhled, výplň, obrys a další vlastnosti. Další informace naleznete v tématu Styly a sady stylů. Můžete také změnit výchozí vzhled kódů QR tím, že upravíte výchozí vlastnosti objektu. Další informace naleznete v tématu Správa výchozích vlastností objektů.

Postup při úpravě kódu QR Zp t nahoru

 

Vyberte typ výplně v seznamu Typ pixelové výplně a zvolte výplň ve výběru Barva pixelové výplně.
Chcete-li přizpůsobit výplň, klikněte na tlačítko Nastavení pixelové výplně vedle výběru barvy pixelů a zadejte nastavení výplně.
Vyberte typ výplně v seznamu Typ výplně pozadí a zvolte výplň ve výběru Barva výplně pozadí.
Chcete-li přizpůsobit výplň, klikněte na tlačítko Nastavení výplně pozadí vedle výběru barvy pozadí a zadejte nastavení výplně.
Zadejte hodnotu do pole Šířka obrysu pixelů a zvolte barvu ve výběru Barva obrysu pixelů.
Chcete-li přizpůsobit obrys, klikněte na tlačítko Nastavení obrysu pixelů vedle výběru barvy obrysu a zadejte nastavení obrysu.
Ve výběru Tvar pixelů vyberte požadovaný tvar.
Kliknutím na tlačítko šipky v dolní oblasti části Kód QR tuto oblast rozbalte a zaškrtněte políčko Sloučit pixely.
Kliknutím na tlačítko šipky v dolní oblasti části Kód QR tuto oblast rozbalte a zadejte hodnotu do pole Zaoblenost pixelů.

*

Při editaci výplně je nutné zajistit dostatečný kontrast mezi pixely a pozadím, aby se předešlo chybám při skenování kódu.

Chcete-li vložit, upravit a ověřit kódy QR, musíte se přihlásit ke svému účtu a být připojeni k internetu.

Postup přidání textu nebo grafického objektu ke kódu QR Zp t nahoru
Postup při nastavení úrovně opravy chyb Zp t nahoru

*

Vyšší úrovně opravy zdvojují větší část informací, což může omezit množství nových informací, které lze do kódu QR uložit. To může být problém u kódů QR, které se blíží nebo již obsahují maximální množství informací předtím, než je použita vysoká úroveň opravy chyb. V takovém případě budete vyzváni ke snížení úrovně opravy chyb nebo množství dat v kódu QR.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)