Styly a sady stylů

Aplikace CorelDRAW poskytuje rozšířené možnosti používání stylů, které umožňují rychle, snadno a konzistentně formátovat dokumenty. Můžete vytvářet a používat styly a sady stylů pro různé druhy objektů: grafické objekty, řetězcový a odstavcový text, odkazovací a kótovací objekty a objekty vytvořené pomocí nástrojů Malířské techniky.

Styly a sady stylů představují skupiny atributů, které určují vzhled objektů. Použijete-li styl nebo sadu stylů na objekt, budou na daný objekt použity všechny atributy definované v daném stylu současně. Tak lze zároveň formátovat mnoho různých objektů a významně snížit čas pro nastavení a tisk. A navíc když upravíte styl nebo sadu stylů, budou všechny objekty definované tímto stylem také automaticky aktualizovány.

Můžete také exportovat styly a sady stylů jako listy stylů určené pro jiné dokumenty nebo je importovat z dříve uložených listů stylů.

Styly zjednodušují úlohu formátování objektů tak, že spoří čas a zajišťují konzistentní vzhled.

Tato část zahrnuje následující témata:

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)