Export do PDF

Postup při exportu dokumentu jako souboru PDF

Postup při exportování více dokumentů do jednoho souboru PDF

Postup při vytváření předvolby souboru PDF

Postup při úpravě předvolby souboru PDF


Dokument můžete exportovat jako soubor PDF. Soubor PDF lze zobrazit, sdílet a tisknout na jakékoli platformě za předpokladu, že uživatel má ve svém počítači aplikaci Adobe Acrobat, Adobe Reader nebo prohlížeč kompatibilní s formátem PDF. Soubor PDF lze také odeslat do sítě intranet nebo na web. Do souboru PDF můžete také exportovat jednotlivý výběr nebo celý dokument.

Když exportujete dokument jako soubor PDF, můžete si vybrat z několika předvoleb souborů PDF, které používají určitá nastavení. Například předvolba Webrozlišení obrázků v souboru PDF optimalizované pro web.

Můžete rovněž vytvořit novou předvolbu souboru PDF nebo upravit kteroukoli přednastavenou předvolbu. Nastavení zabezpečení souboru PDF se s předvolbou souboru PDF neukládá. Informace o možnostech zabezpečení souboru PDF naleznete v tématu Nastavení možností zabezpečení PDF.

Jestliže jste použili v dokumentu symboly, budou v souboru PDF podporovány. Další informace o symbolech naleznete v tématu Symboly.

Postup při exportu dokumentu jako souboru PDF Zp t nahoru

*

Chcete-li vytvořit soubor PDF pro archivaci podle standardu PDF/A-1b, musí být povoleno vkládání pro všechna písma použitá v dokumentu. Chcete-li zkontrolovat, zda je možné vložit všechna písma, zobrazte přehled předtiskové diagnostiky souboru PDF. Další informace o zobrazení přehledů naleznete v tématu Postup při zobrazení přehledu předtiskové diagnostiky souboru PDF. Můžete nahradit libovolná písma, která nelze vložit, nebo zaškrtnutím políčka Exportovat veškeré texty jako křivky na stránce Objekty dialogového okna Nastavení publikování do souboru PDF převést veškerý text na křivky.

Pokud dokument obsahuje prostorový model, klikněte v dialogovém okně Publikovat do formátu PDF na možnost Nastavení a ze seznamu Kompatibilita vyberte možnost Acrobat 8.0 nebo vyšší, aby byl prostorový model v prohlížečích kompatibilních se soubory PDF interaktivní.

Chcete-li zkontrolovat, zda lze písmo vložit, můžete zobrazit licenční informace nebo omezení vložení pomocí některého bezplatného nástroje, jako je například rozšíření Font properties (Vlastnosti písma), které je k dispozici na webu společnosti Microsoft.

Postup při exportování více dokumentů do jednoho souboru PDF Zp t nahoru
Postup při vytváření předvolby souboru PDF Zp t nahoru

*

Chcete-li styl PDF odstranit, vyberte požadovaný styl a klikněte na tlačítko Odstranit předvolbu PDF vedle seznamu Předvolba PDF.

Postup při úpravě předvolby souboru PDF Zp t nahoru

*

Jestliže změny uložíte, vytvoříte nastavení předvoleb a původní nastavení se přepíše. Abyste se tomu vyhnuli, ukládejte všechny změny nastavení předvoleb pod novým názvem.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)