Správa barev pro prohlížení online

Správa barev pro prohlížení online může být ještě složitější než správa barev pro tisk. Dokumenty a obrázky umístěné na webu si lidé prohlížejí na nejrůznějších monitorech, často nekalibrovaných. Většina webových prohlížečů navíc nepodporuje správu barev a ignoruje profily barev vložené do souborů.

Navrhujete-li dokumenty určené k použití výhradně na webu, doporučujeme vám jako profil barev RGB dokumentu používat profil sRGB a volit barvy RGB. Obsahuje-li dokument jiný profil barev, měli byste před uložením dokumentu pro použití na webu převést barvy v dokumentu do profilu sRGB.

Vytváříte-li soubor PDF pro prohlížení online, můžete do něj vložit profily barev, které zajistí konzistentní reprodukci barev v aplikacích Adobe Reader a Adobe Acrobat. Další informace naleznete v tématu Postup při určení možností správy barev pro export souborů PDF.

Při vytvoření nového dokumentu určeného k prohlížení online můžete vybrat předvolbu, která vám pomůže dosáhnout dobrých výsledných barev. Další informace naleznete v tématu Postup při zahájení kresby. Aplikace CorelDRAW nabízí také předvolby správy barev pro webové dokumenty. Informace o postupu při výběru předvolby pro správu barev naleznete v tématu Výběr předvolby správy barev pro nové dokumenty.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)