Správa barev při importu a vkládání souborů

Výchozí zásada správy barev pro import a vkládání souborů převádí barvy v importovaných a vkládaných souborech do profilu barev aktivního dokumentu. Pokud se profil barev importovaného nebo vkládaného souboru shoduje s profilem barev aktivního dokumentu, nebude proveden žádný převod barev. Další informace o zásadách správy barev naleznete v části Zásady správy barev.

Můžete se však rozhodnout zobrazovat upozornění na chybějící a neodpovídající profily a nastavit další možnosti správy barev. Další informace o postupu při zobrazování upozornění naleznete v tématu Aktivace upozornění na chybějící a neodpovídající profily barev.

Import a vkládání souborů s chybějícími profily barev

Chybí-li v souboru profily barev, můžete k souboru přiřadit libovolné profily barev a poté převést barvy v souboru do profilů barev dokumentu. Při této operaci se změní hodnoty barev v dokumentu.

Import a vkládání souborů s neodpovídajícími profily barev

Obsahuje-li soubor profily barev, které se neshodují s výchozím profilem barev dokumentu, jsou k dispozici následující možnosti:

Import a vkládání souborů s chybějícími a neodpovídajícími profily barev

V některých souborech mohou chybět některé profily barev a jiné profily barev v nich mohou být sice obsaženy, ale nemusí být v souladu s výchozími profily. V takových případech se zobrazí dialogová okna s možnostmi pro chybějící i neodpovídající profily barev.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)