Správa barev při otevírání dokumentů

Výchozí zásada správy barev pro otevírání dokumentů zachovává barvy ve všech označených dokumentech, které otevřete, a k neoznačeným dokumentům přiřazuje výchozí profily barev.

Chybí-li v dokumentu, který otevřete, profil barev nebo obsahuje-li tento dokument profily barev, které neodpovídají výchozím profilům barev aplikace, program CorelDRAW vybere nastavení správy barev podle zásad správy barev. Pokud správu barev dobře ovládáte, můžete aktivovat upozornění na chybějící a nesouhlasící profily barev a vybírat různé možnosti správy barev. Další informace o postupu při aktivaci upozornění naleznete v tématu Aktivace upozornění na chybějící a neodpovídající profily barev.

Otevírání dokumentů s chybějícími profily barev

Dokument, který se chystáte otevřít, může podporovat jeden nebo více režimů barev a může v něm tedy chybět jeden nebo více profilů barev. Dokument aplikace CorelDRAW (CDR) nebo dokument PDF může například obsahovat tři typy objektů: RGB, CMYK a ve stupních šedé. V takovém dokumentu pak mohou chybět až tři profily barev.

Následující možnosti máte k dispozici při otevírání dokumentu s chybějícím profilem barev, pokud jste aktivovali upozornění na chybějící profily barev.

Otevírání dokumentů s neodpovídajícími profily barev

Obsahuje-li dokument jiný než výchozí profil barev, můžete vybrat jednu z následujících možností:

Otevírání dokumentů s chybějícími a neodpovídajícími profily barev

V dokumentech, které podporují více režimů barev, mohou chybět některé profily barev a jiné profily barev v nich mohou být sice obsaženy, ale nemusí být v souladu s výchozími profily. V dokumentu obsahujícím objekty v barvách RGB, ve stupních šedé i v barvách CMYK může například chybět profil RGB a současně v něm může být obsažen neodpovídající profil barev CMYK. V takových případech se zobrazí dialogová okna upozornění s možnostmi pro chybějící i neodpovídající profily barev.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)