Šum

Přidat šum

3D stereo šum (Corel PHOTO-PAINT)

Maximální

Medián

Minimální

Vyladit šum (Corel PHOTO-PAINT)

Odstranit šum

Odstranit moaré


Při upravování rastrů je šum definován jako náhodné pixely v ploše obrázku, které připomínají zrnění na televizní obrazovce. Speciální efekty kategorie Šum umožňují vytvářet, regulovat nebo odstraňovat šum.

*

K použití efektů označených symbolem „Corel PHOTO-PAINT" je nutno rastr upravit v aplikaci Corel PHOTO-PAINT. Odeslání rastru do aplikace Corel PHOTO-PAINT lze provést kliknutím na tlačítko Upravit rastr na panelu vlastností nebo zadáním příkazu Upravit rastr z nabídky Rastry. Dále můžete povolit možnost, která umožňuje přistupovat k aplikaci Corel PHOTO-PAINT dvojím kliknutím na rastr. Další informace naleznete v tématu Úprava rastrů pomocí aplikace Corel PHOTO-PAINT.

Přidat šum Zp t nahoru

Efekt Přidat šum (Efekty Šum Přidat šum) vytvoří zrnitý efekt, který plochému nebo příliš prolnutému obrázku dodá texturu. Můžete určit typ a množství šumu, který se má do obrázku přidat.

 

Původní

Přidat šum

3D stereo šum (Corel PHOTO-PAINT) Zp t nahoru

Efekt 3D stereo šum (Efekty Šum 3D stereo šum) vytvoří vzor rozptýleného šumu, který obrázku dodá při určitém způsobu prohlížení prostorovou hloubku. Tento efekt je zvlášť vhodný pro vysoce kontrastní perokresby a obrázky ve stupních šedé. Tento efekt může být velmi obtížné vnímat.

 

Původní

3D stereo šum

Maximální Zp t nahoru

Efekt Maximální (Efekty Šum Maximum) odstraní šum úpravou barevné hodnoty pixelu na základě maximálních barevných hodnot jeho sousedních pixelů. Tento efekt také při opakovaném použití vytváří mírné rozostření obrázku.

 

Původní

Maximální

Medián Zp t nahoru

Efekt Medián (Efekty Šum Medián) odstraní šum a detaily úpravou barevné hodnoty pixelů podle střední barevné hodnoty jeho sousedních pixelů.

 

Původní

Medián

Minimální Zp t nahoru

Tento efekt (Efekty Šum Minimum) odstraní šum úpravou barevné hodnoty pixelu na základě minimálních barevných hodnot jeho sousedních pixelů.

 

Původní

Minimální

Vyladit šum (Corel PHOTO-PAINT) Zp t nahoru

Efekt Vyladit šum (Efekty Šum Vyladit šum) umožňuje použít kterýkoli z devíti šumových efektů. Každý efekt je zastoupen miniaturou, která umožňuje zobrazit si náhled obrázku při použití efektu.

 

Původní

Vyladit šum

Odstranit šum Zp t nahoru

Efekt Odstranit šum (Efekty Šum Odstranit šum) umožňuje odstranit šum ze skenovaných obrázků. Šum je skvrnitý efekt vznikající například při skenování nebo nahrávání videa.

 

Původní

Odstranit šum

Odstranit moaré Zp t nahoru

Efekt Odstranit moaré (Efekty Šum Odstranit moaré) umožňuje odstranit z obrázku efekt moaré. Moaré je interferenční vzorek vytvořený složením dvou polotónových rastrů o různých frekvencích v jednom obrázku.

 

Původní

Odstranění moaré

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)