Propojování a vkládání objektů

 

Propojování a vkládání objektů (OLE) je způsob výměny informací mezi aplikacemi. Pomocí OLE můžete vzít vybrané objekty nebo celé soubory z jedné aplikace (nazývané zdrojová aplikace) a umístit je do jiné aplikace (cílové aplikace).

Pokud všechny aplikace podporují OLE, můžete mezi nimi volně přesouvat objekty a soubory. Aplikace CorelDRAW vám umožní objekty OLE vytvářet a upravovat a rovněž vkládat objekty a soubory vytvořené v jiných aplikacích.

Propojení má za následek zvětšení velikosti souboru, je však přesto užitečné, když chcete určitý objekt nebo soubor použít v několika souborech. Ke změně všech instancí objektu nebo souboru postačí, když změníte objekt ve zdrojové aplikaci. Propojení je rovněž užitečné, když cílová aplikace přímo nepodporuje soubory vytvořené ve zdrojové aplikaci. Vkládání je užitečné, chcete-li zahrnout všechny objekty v jednom souboru. Vložené objekty nejsou propojeny se souborem zdroje dat a docílí se jimi menší velikosti souboru v cílové aplikaci.

Tato část obsahuje následující témata:

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)