Optimalizace souborů PDF

Postup při volbě kompatibility

Postup při optimalizaci souboru PDF pro zobrazení na webu

Postup při převodu složitých výplní na rastry


Soubory PDF můžete optimalizovat pro různé verze aplikací Adobe Acrobat nebo Acrobat Reader pomocí možnosti kompatibility, která se shoduje s typem prohlížeče používaného příjemci daného souboru PDF. V aplikaci CorelDRAW můžete vybrat jednu z následujících možností kompatibility: Acrobat 4.0, Acrobat 5.0, Acrobat 6.0, Acrobat 8.0, Acrobat 9.0, PDF/X-1a, PDF/X-3 nebo PDF/A-1b.Dostupné ovládací prvky jsou odlišné, podle typu zvolené kompatibility. Pokud publikujete soubor PDF pro širší distribuci, je vhodné vybrat starší možnost kompatibility, jako například Acrobat 8.0 nebo 9.0, aby bylo soubor možné zobrazit v předchozích verzích aplikace Acrobat. Pokud se však soustředíte na bezpečnost, měli byste si vybrat novější verze, protože používají bezpečnější šifrování. Další informace naleznete v tématu Nastavení možností zabezpečení PDF.

Zobrazování dokumentu PDF na webu můžete optimalizovat, aby se soubor PDF rychleji načetl.

Pokud jste v dokumentu použili složité výplně, můžete z nich udělat rastry, čemuž se někdy říká převod na rastr. To může zvýšit velikost souboru PDF, ale zajistí to správné zobrazení složitých výplní.

Postup při volbě kompatibility Zp t nahoru

*

Chcete-li zachovat vrstvy a vlastnosti vrstev v publikovaném souboru PDF, je nutné vybrat možnost Acrobat 6.0, Acrobat 8.0 nebo Acrobat 9.0. Mějte na paměti, že předlohy vrstev zachovány nebudou.

Chcete-li zachovat průhlednosti v publikovaném souboru PDF, je nutné vybrat možnost Acrobat 5.0, Acrobat 6.0, Acrobat 8.0 nebo Acrobat 9.0.

Postup při optimalizaci souboru PDF pro zobrazení na webu Zp t nahoru
Postup při převodu složitých výplní na rastry Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)