Portable Network Graphics (PNG)

Postup při importu souboru Portable Network Graphics

Technické poznámky k formátu souborů Portable Network Graphics (PNG)


Soubor formátu Portable Network Graphics (PNG) je vynikající jako bezeztrátové, přenositelné a dobře komprimované úložiště rastrů. Zabírá minimální místo na disku a lze ho snadno číst a vyměňovat mezi počítači. Formát Portable Network Graphics může nahradit formát GIF a také mnoho běžných použití formátu TIFF.

Formát Portable Network Graphics je navržený k zobrazení online, např. na webu, a je plně streamovatelný s možností postupného zobrazování. Některé webové prohlížeče nepodporují všechna formátování a funkce. Do formátu souborů Portable Network Graphics můžete exportovat obrázky, chcete-li na webových stránkách použít průhledná pozadí, prokládání obrázků, obrázkové mapy nebo animaci.

Grafika se exportem do formátu Portable Network Graphics převádí na rastry, které lze použít v programech DTP a aplikacích Microsoft Office. Soubory formátu Portable Network Graphics lze také upravit v aplikacích pro úpravu obrázků, např. Corel PHOTO-PAINT a Adobe Photoshop. Další informace naleznete v tématu Export rastrů pro web.

Chcete-li obrázky použít na Internetu, můžete je také uložit do formátů GIF a JPEG. Chcete-li publikovat obrázek na webu, ale nejste si jisti, který formát použít, přejděte na téma Export rastrů pro web.

Postup při importu souboru Portable Network Graphics Zp t nahoru

 

*

Tažením na stránce kresby můžete změnit velikost obrázku.

Technické poznámky k formátu souborů Portable Network Graphics (PNG) Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)