Sledování času projektu

Sledování času stráveného na projektu

Postup přidání, aktivace, odstranění, úpravy nebo přemístění úlohy

Úprava aktivní úlohy

Postup vytvoření zprávy s pracovním výkazem

Postup úpravy nastavení Časoměřiče projektu

Reakce na výzvu při nečinnosti


Funkce Časoměřiče projektu (Okna Panely nástrojů Časoměřič projektu) vám umožňuje snadno sledovat čas strávený na projektu. Chcete-li doladit záznamy sledování, můžete přidat úkoly a sledovat čas strávený na každé úloze. Úlohu můžete opatřit smysluplným názvem a můžete upravit protokol úloh resetováním počitadla nebo zadáním trvání úlohy a počátečním a konečným datem.

Informace o sledování jsou uloženy s dokumentem a jsou snadno přístupné. Záznamy sledování lze také uložit jako soubory s hodnotami oddělenými čárkou (CSV) nebo jako textové soubory (TXT), které lze otevřít a formátovat v tabulkovém procesoru, a vytvořit tak zprávy s pracovním výkazem.

K dispozici jsou další nastavení, která vám pomohou přizpůsobit Časoměřič projektu tak, aby odpovídal vašemu pracovnímu postupu. Můžete nastavit předvolby automatizace, určit, zda a jak sledovat nečinnost, a zjednodušit panel nástrojů Časoměřiče projektu skrytím prvků uživatelského rozhraní.

Panel nástrojů Časoměřič projektu se zobrazí pod standardním panelem nástrojů.

Šipka na panelu nástrojů Časoměřič projektu umožňuje zobrazit a skrýt panel Časoměřič projektu. Můžete tam přidávat a upravovat úlohy a přistupovat k různým nastavením.

Sledování času stráveného na projektu Zp t nahoru
Postup přidání, aktivace, odstranění, úpravy nebo přemístění úlohy Zp t nahoru

 

Seznam úkolů zobrazuje úlohu jako Aktivní a indikuje, že se jedná o úlohu, kterou právě sledujete.
Klikněte dvakrát na pole Zaznamenaný čas a zadejte požadovanou dobu.
Klikněte dvakrát na pole Data úlohy a zadejte požadovaný čas a data začátku a konce.
Úprava aktivní úlohy Zp t nahoru

Časoměřič lze pro aktivní úlohu resetovat. Můžete také změnit čas a datum začátku a konce úlohy nebo můžete změnit dobu trvání úlohy.

 

Klikněte na tlačítko Vynulovat počitadlo.
Klikněte na tlačítko Upravit úlohu a proveďte některou z následujících akcí:
Postup vytvoření zprávy s pracovním výkazem Zp t nahoru

Informace o sledování můžete uložit jako soubor CSV nebo TXT, a poté můžete soubor otevřít a formátovat v aplikaci Microsoft Excel nebo v jiných aplikacích tabulkového procesoru.

Postup úpravy nastavení Časoměřiče projektu Zp t nahoru

Pomocí dialogového okna Nastavení časoměřiče projektu můžete nastavit Časoměřič projektu tak, aby zahájil nebo pozastavil sledování automaticky v reakci na konkrétní akce nebo změny. Nastavení nečinnosti vám také pomůže rozhodnout, jak ošetřit období, kdy je projekt otevřený, ale nejsou zaznamenány žádné změny dokumentů. Můžete například nastavit Časoměřič projektu tak, aby zobrazoval výzvu nebo pozastavení sledování po určité době nečinnosti. Panel nástrojů Časoměřič projektu můžete také přizpůsobit zobrazením a skrytím ovládacích prvků.

 

V oblasti Automatizace zaškrtněte následující políčka pod nápisem Začít záznam, pokud:
V oblasti Detekce nečinnosti vyberte v seznamu Při nečinnosti jednu z následujících možností:
Do pole Tolerance nečinnosti zadejte hodnotu.
Reakce na výzvu při nečinnosti Zp t nahoru

Není-li v dokumentu po určitou dobu provedena žádná změna, implicitně vás Časoměřič projektu vyzve, abyste se rozhodli, jak sledovat tuto dobu nečinnosti. Výzva se zobrazí, jakmile uplyne doba tolerance nečinnosti.

Dialogové okno Vlastní protokol činností

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)