Nastavení databáze projektu

Postup při přidání datového pole


Před přiřazením dat projektu objektům v kresbě je třeba vědět, jaké informace se mají zobrazit. Aplikace CorelDRAW standardně vytváří čtyři typy datových polí: Název, Cena, Komentář a CDRStaticID. První tři pole mohou být podle potřeby upravována nebo odstraněna. Pole CDRStaticID je skryté, je používáno aplikací CorelDRAW k identifikaci objektů a nelze jej upravovat ani odstranit.

Můžete vytvořit a přiřadit libovolný počet datových polí, která budou používat povolený formát proměnných. Další informace o přiřazení datových polí naleznete v tématu Přiřazení a kopírování údajů o objektech.

Kdykoli lze změnit nastavení datového pole, jako je název nebo formát. Pokud požadujete vlastní pole, můžete definovat jejich formát s použitím čtyř základních formátů pole: Obecné, Datum a čas, Lineární a úhlový a Číselný. Všechny tyto formáty poskytují řadu obvyklých nastavení. Pokud předvolené formáty v aplikaci CorelDRAW neposkytují pro souhrn dat požadované informace, můžete vytvořit vlastní formáty s použitím proměnných příslušných k použitému typu formátu. Zvolený formát pole je použit pro všechny objekty v aktivní kresbě.

Všechna datová pole s výjimkou polí Název a CDRStaticID lze také odstranit. Při odstraňování pole se také odstraní všechna data vložená do tohoto pole v aktivním dokumentu.

Postup při přidání datového pole Zp t nahoru

*

S pomocí této procedury lze také měnit nastavení existujících datových polí.

 

Vyberte datové pole a v oblasti Formát klikněte na tlačítko Změnit. V dialogovém okně Definice formátu vyberte možnost vedle typu formátu, který chcete použít, a ze seznamu vyberte formát.
Vyberte datové pole a v oblasti Formát klikněte na tlačítko Změnit. V dialogovém okně Definice formátu vyberte možnost vedle typu formátu, který chcete vytvořit. Do pole Vytvořit zadejte typ formátu a stiskněte klávesu Enter.
Vyberte název datového pole ze seznamu a klikněte na tlačítko Odstranit pole. Chcete-li vybrat více polí, stiskněte a podržte klávesu Ctrl a kliknutím vybírejte názvy v seznamu.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)