Používání vodoznaků Digimarc k identifikaci rastrů

Postup při zjištění vodoznaku

Postup při získání ID tvůrce

Postup při vložení vodoznaku


Vodoznak Digimarc vkládá do obrázku podrobnosti o autorských právech, kontaktní údaje a atributy obrázku. Vodoznak mírně pozmění jas pixelů v obrázku. Tyto změny nejsou na první pohled vidět, avšak při vysokém zvětšení můžete zpozorovat změny v jasu některých pixelů. Na vodoznaky Digimarc nemá normální upravování, tisk a skenování obrázků žádný vliv.

Detekce a vkládání vodoznaků Digimarc není podporována v 64bitové verzi sady CorelDRAW Graphics Suite.

Zjišťování vodoznaků

Při otevření obrázku v aplikaci CorelDRAW můžete ověřit, zda neobsahuje vodoznak. Pokud je vodoznak přítomen, zobrazí se v záhlaví symbol pro copyright. Informace o obrázku označeném vodoznakem můžete získat tím, že si přečtete vloženou zprávu a napojíte se na kontaktní profil v databázi společnosti Digimarc.

Vkládání vodoznaků

V aplikaci CorelDRAW můžete do obrázků také vkládat vodoznaky Digimarc. Nejdříve si musíte opatřit jedinečný identifikátor tvůrce (Creator ID) na základě přihlášení k on-line službě společnosti Digimarc. Součástí identifikace Creator ID jsou kontaktní údaje, jako je jméno, telefonní číslo, adresa, e-mailová adresa a adresa v síti WWW.

Jakmile máte k dispozici ID tvůrce, můžete vodoznak vložit do obrázku. Můžete zadat rok copyrightu, atributy obrázku a trvanlivost vodoznaku. Můžete rovněž určit cílovou metodu výstupu obrázku, například tisk nebo síť WWW.

Vodoznaky Digimarc nezabraňují neoprávněnému použití obrázků ani porušení autorských práv. Vodoznaky však slouží k uložení informace o autorských právech do obrázku. Poskytují rovněž kontaktní informace pro ty, kdo by chtěli obrázek použít nebo licencovat.

Další informace o společnosti Digimarc najdete na adrese www.digimarc.com.

Postup při zjištění vodoznaku Zp t nahoru

*

Tato funkce není v 64bitové verzi aplikace CorelDRAW Graphics Suite podporována.

Postup při získání ID tvůrce Zp t nahoru
Postup při vložení vodoznaku Zp t nahoru

*

Tato funkce není v 64bitové verzi aplikace CorelDRAW Graphics Suite podporována.

Do pole Copyright year(s) (Rok(y) pro copyright) nelze zadat hodnotu menší než je rok 1922 nebo větší než je aktuální rok. Jednotlivé roky oddělte čárkami.

Možnosti MonitorWeb v poli Target output (Cílový výstup) vyžadují rozlišení obrázku menší než 200 dpi, zatímco možnost Printer (Tiskárna) vyžaduje rozlišení 300 dpi nebo větší.

*

Před přidáním vodoznaku zkombinujte všechny objekty s pozadím. Další informace o kombinování objektů s pozadím najdete v části Kombinování objektů.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)