Pravítka

Postup při zobrazení nebo skrytí pravítek

Postup při přizpůsobení nastavení pravítek

Postup při zobrazení nebo skrytí pravítek v režimu počítače a tabletu


V okně kresby lze zobrazit pravítka, která pomáhají při přesném kreslení, určení velikosti a zarovnání objektů. Pravítka lze skrýt nebo je lze přesunout na jiné místo v okně kresby. Nastavení pravítek lze také přizpůsobit vašim potřebám. Můžete například nastavit počátek pravítka, vybrat měrné jednotky a zadat počet značek nebo dílků mezi jednotlivými značkami celých jednotek.

Nyní můžete skrýt nebo zobrazit pravítka pro režim počítače a tabletu nezávisle podle vašeho způsobu práce. Standardně jsou pravítka zobrazena v režimu počítače a jsou skrytá, když přepnete do režimu tabletu.

Pravítka se obvykle zobrazují v režimu počítače.

V aplikaci CorelDRAW jsou měrné jednotky zvolené pro pravítka standardně použity při duplikaci a posunu. Výchozí nastavení lze změnit a zadat různé jednotky pro tato a jiná nastavení. Informace o posouvání naleznete v části Umístění objektů.

Postup při zobrazení nebo skrytí pravítek Zp t nahoru
Postup při přizpůsobení nastavení pravítek Zp t nahoru

*

Pokud změníte měrnou jednotku pro pravítka, měrná jednotka pro vzdálenost posunu se automaticky změní také. Chcete-li tomu předejít, zrušte nejprve zaškrtnutí políčka Stejné jednotky pro vzdálenost posunu v části Posun.

*

K nastavením pravítek lze přistupovat přímo dvojitým kliknutím na pravítko.

Nastavení posunu lze určit zadáním hodnot do polí Posun, Násobný posun a Mikroposun v oblasti Posun.

Postup při zobrazení nebo skrytí pravítek v režimu počítače a tabletu Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)